Meteoroloji’den edinilen son meteorolojik değerlendirmelere göre; “Ülkemizin Doğu Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun parçalı ve yer yer çok bulutlu, bugün öğle saatlerinde Bingöl, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Ülkemizin güneydoğu kesimlerinde toz taşınımı bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde mevsim normalleri altında, Akdeniz ve Ege kıyılarında mevsim normalleri üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.”

VALİLİK VANLILARI UYARDI: 11 İLE 16 SAATLERİNE DİKKAT

Türkiye genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Yüksek sıcaklıklar birçok ilde orman yangınlarına neden olurken Van’da da mevsim normallerinin üzerinde seyreden yüksek sıcaklıklar zaman zaman anız yangınlarına da neden oluyor. Valilik dün yeni bir açıklama yaparak bugünden itibaren daha da yükselecek olan hava sıcaklıkları için öğle ve ikindi saatleri (11.00-16.00) arasında çocuk ve yaşlıların dışarı çıkmamaları konusunda uyarmıştı.

VAN VE BÖLGE İLLERİ İÇİN YAĞIŞ UYARISI

Doğu, Akdeniz ve Ege’de hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrederken Van ve bölge genelinde havanın parçalı ve az bulutlu olacağı tahmin ediliyor. Yağışların; Van, Muş ve Bitlis çevrelerinde, bölgenin kuzeyinde zaman zaman kuvvetli olmak üzere öğle ile akşam saatleri arasında aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması beklenmektedir. Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin edilmektedir.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, bugün öğle saatlerinde Bingöl, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

VAN °C, 27°C

Van'daki düğünlerle ilgili flaş karar! Van'daki düğünlerle ilgili flaş karar!

Parçalı ve az bulutlu, bugün öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ERZURUM °C, 28°C

Parçalı ve az bulutlu

KARS °C, 26°C

Parçalı ve az bulutlu

MALATYA °C, 35°C

  • Az bulutlu
Muhabir: ZENÜN YEŞİL