Türkiye’nin günlerce aradığı Narin Güran’dan 19 gün sonra gelen haber ile yasa boğulmuştu. Narin Güran cinayetinin aydınlatılması için soruşturma titizlikle devam ederken cinayetle ilgili yeni detaylarda ortaya çıkmaya başladı. Narin Güran’ın amcası Salim Güran ile ilgili son çıkan detay ise akıllarda yeni sorunun çıkmasına neden oldu.  

NARİN 19 GÜN SONRA BULUNMUŞTU

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kırsal Tavşantepe mahallesinde kaybolduktan 19 gün sonra Narin Güran'ın cesedine köyüne yaklaşık 2 km uzaklıktaki Eğertutmaz Deresi kenarında çuval içerisinde bulunmuştu.

22 KİŞİ ADLİYE’DE

Narin Güran cinayetinin aydınlatılması için soruşturma tüm yönleriyle sürüyor. Narin'in cansız bedeni toprağa verilirken, ilk etapta 24 kişi gözaltına alındı ve baş şüpheli amca Salim Güran tutuklandı. Narin Güran soruşturması kapsamında anne ve baba dahil aile üyelerinin de aralarında bulunduğu 24 kişi gözaltına alınmıştı. Narin Güran soruşması kapsamında yürütülen çalışmalarda baba Arif Güran ve köy imamı serbest bırakılırken 22 kişi ise adliyeye sevk edildi.

YENİ TANIK ORTAYA ÇIKTI

Narin Güran soruşturmasında ikinci bir tanığın daha olduğu ortaya çıkarken HTS kayıtlarında amcanın, Narin'in kaybolduğu gün 1 saat 12 dakika içinde Antalya'da yaşayan bir kişiyi 5 kez aradığı anlaşıldı. Amcanın tutuklanmasının ardından da yeni detaylar gündeme gelmeye başladı. Salim Güran, jandarmadaki ifadesinde Narin'in kaybolduğu gün 18.50'de tarlada olduğunu iddia etmişti. Ancak tanık Mehmet Şevket Kaya, amcayı 18.30-19.00 saatlerinde çocuğun evinin orada gördüğünü söyledi.

"YALAN SÖYLÜYOR"

Narin’in amcası Salim Güran, bu ifadeye "Öyle bir şey yok, yalan söylüyor." diye tepki gösterdi.

AMCA ANTALYA’DA BİR KİŞİYİ 5 KEZ ARADI

Amcanın olay günü yaptığı telefon görüşmelerinde Antalya'dan bir kişiyle defalarca telefonda görüştüğü ortaya çıktı. HTS kayıtlarında amcanın, Narin'in kaybolduğu gün 1 saat 12 dakika içinde Antalya'da yaşayan bir kişiyi 5 kez aradığı anlaşıldı. Ekipler bu arama kaydını araştırıyor.

"TEK BAŞINA YAPAMAZ"

Narin Güran cinayetinde yeni gelişme: Cinayetin düğümünü çözecek isim tutuklandı! Narin Güran cinayetinde yeni gelişme: Cinayetin düğümünü çözecek isim tutuklandı!

Uzmanlar ise Narin'in cansız bedenini dereye saklayan Nevzat Bahtiyar'ın bunu tek başına yapamayacağına dikkat çekiyor. Çuvalın üzerinde 5-6 büyük taş olduğu, bunları tek başına koyamayacağı belirtiliyor. Cinayetin organize olabileceği iddiası var. Tutuklu amca Salim Güran'ın da planlayıcı olma ihtimali değerlendiriliyor.

Kaynak: ŞEHRİVAN-EN SONHABER