Van’da Büyükşehir Belediyesine ait Mor Otobüslerde görev yapan kentin tek kadın otobüs şoförü Betül Sayın, Van’ın tek kadın şoförü tüm zorluklara rağmen mesleğini sürdürüyor. Sabahın erken saatlerinde direksiyon başına geçerek sefere başlayan Betül, erkek meslektaşları ile aynı zorluklara göğüs geriyor. Belediye bünyesinde farklı zamanlarda birçok büyük araçta direksiyon sallayan Betül’ün en sevdiği iş ise otobüs şoförlüğü.

‘BABAMA ÖZENTİM KÜÇÜKLÜĞÜMDEN BAŞLADI’

Trafikte diğer şoförlerle zaman zaman zorluk yaşadığını anlatan Betül Sayın, severek yürüttüğü mesleğin zorluklarına da katlandığını vurguluyor. Betül, “Babam Başkale-Van arası minibüs şoförlüğü yapıyordu. Ona çok özeniyordum. Otobüs şoförlüğü sevgim oradan geliyor. Meslekte kadın şoför sayısının artması gerektiğini düşünüyorum. Kadın her toplumda olduğu gibi şoförlükte de daha merhametli ve işine daha sadıktır. Kadınlar daha dikkatli oluyor. Bunu yolcularımdan da duyuyorum. Bu beni daha çok mutlu ediyor. Bu nedenle kadın şoförlerin artmasını temenni ediyorum” dedi.

‘TÜM KADINLARA ÖRNEK OLMASINI İSTİYORUZ’

Başkan Temel'den Giresunspor maçı sonrası flaş açıklamalar! Başkan Temel'den Giresunspor maçı sonrası flaş açıklamalar!

Otobüse binip şoför koltuğunda kadın görünce şaşırdığını ifade eden Leyla Töre isimli vatandaş ise, kadının direksiyon başında olmasından memnuniyet duyduğunu söyledi. Leyla Töre, “Kadın şoförü görünce ‘siz mi süreceksiniz’ diye şaşkınlık yaşadık. Sohbet edince çok memnun oldum. Kendisini tebrik ediyorum. İnşallah biz kadınlara örnek olur ve kadın şoför sayısı da artar” diye konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ