Van’a gönderilecekti, suçüstü yakalandılar Van’a gönderilecekti, suçüstü yakalandılar

ŞEHRİVAN HABER - Van Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri, Eylül ayı kapsamında gerçekleştirilen toplantıların ikincisinde bir araya geld. Meclis üyeleri kentte ulaşım, park çalışmaları, dükkan satışları ve stratejik plan gibi konuları konuştu.

Van Büyükşehir Belediyesi 2024 yılı Eylül ayı 2. Olağan Meclis Toplantısı bugün gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Neslihan Şedal başkanlığında gerçekleştirilen 44'üncü toplantıda farklı konular gündeme alıdı. Meclis Toplantı Salonunda 6 gündem maddesi ve önergeler konuşuldu. Toplantıda Çaldıran Belediyesi'nin önerisiyle çocuk parkları konusunda kararlar da alındı.

PARKA NİRAN GÜRAN İSMİ VERİLDİ

O toplantı ile ilgili detayları paylaşan Büyükşehir Belediyesi, toplantılar ile ilgili şu detayları paylaştı; Önemli kararların alındığı meclis toplantısında, Çaldıran Belediyesinin ‘Çocuk yaşam sokakları’ önergesi büyük takdir toplayarak, oy birliği ile kabul edildi. Ayrıca yeni başlayan eğitim-öğretim yılı nedeniyle eğitimci ve öğrencilere yönelik müjdeli kararlara imza atıldı. Toplantının başında DEM Parti Grup sözcüsü Dilgeş Aslan tarafından Çaldıran Belediyesi Eşbaşkanları Hatice Gündoğdu Atabay ve meclis üyelerinin meclise sunduğu önerge okundu. Önergede Diyarbakır’da katledilen 8 yaşındaki Narin Güran’ın yaşına atfen Van’ın 8 ilçesinde bulunan 8 sokağın çocuk dostu sokaklara dönüştürülmesi, sokaklarda çocuklar için atölye, oyun ve park alanlarının yer alması ve ilk etapta Fatih Mahallesi İlkokul Caddesinin dönüşümünün yapılıp, sokak adının da Narin Güran olması talep edildi. Önerge daha sonra Meclis Başkanı tarafından oylamaya sunuldu. Oybirliği ile kabul edilen önerge, Ulaşım Daire Başkanlığı’na havale edildi. 

BELEDİYEYE YENİ ARAÇLAR ALINACAK

Daha sonra gündem maddelerine geçildi. Çevre Koruma Kontrol Dairesi Başkanlığı’nın 2 adet yarı römork ve 1 adet çekici alınması, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Daire Başkanlığı’na bütçe içi ödenek bırakılması, İtfaiye Daire Başkanlığı’nın toplam 26 adet araç alımı talepleri oybirliği ile kabul edildi. 

İNDİRİMLİ ULAŞIM KARTI KAPSAMI GENİŞLETİLDİ

Öte yandan önemli bir karara daha imza atılarak, Ulaşım Komisyonu’nun toplu taşıma araçları seyahat kartları yönetmeliğindeki bazı maddelerin değiştirilmesi talepleri oybirliği ile kabul edildi.  Yönetmeliğin 4 ve 5. Maddesinin 4 fıkrasında değişikliğin yapılması öngörülen önergeye göre eğitim emekçileri ve öğrencilere müjde sayılabilecek değişiklikle artık özel eğitim kurumlarında, halk eğitim ve belediye bünyesinde çalışan eğitimciler ve açık öğretimde okuyan öğrenciler ve liseyi bitirdikten sonra bir yıla kadar üniversiteye yerleşememiş öğrenciler de indirimli ulaşım kartlarından faydalanabilecek.  Yine basın mensuplarına yönelik de ulaşım kartı sahibi olmak için sadece Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından verilen kart sahibi olmak şartı kaldırılıyor. 

BELEDİYE 74 DÜKKANI SATIŞA ÇIKARIYOR

Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan Van Mall AVM (CityVan) binasında Büyükşehir Belediyesi’ne ait 74 dükkân ve bir ticari otoparkın belediyeye maddi külfeti, kiracı ile anlaşmazlık, tahsilat kayıpları ve benzeri sebeplerle satışına ilişkin rapor ise oy çokluğu ile kabul edildi. 

YENİ STRATEJİK PLAN DA KONUŞULACAK

Bir diğer gündem maddesi olan, Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan “Belediye için Stratejik Planlama” rehberine uygun hazırlanan Büyükşehir Belediyesi’nin 2025-2029 yıllarını kapsayan Stratejik Planı’nın görüşülmesi talebi ise, DEM Parti ve AKP grubunun rapor üzerinde daha detaylı çalışma yapılması talebi üzerine 13 Eylül Cuma günkü Meclis oturumunda görüşülmesi talebiyle ertelendi. Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı Meclis toplantısı 45. Oturum 3. Birleşim ile 11 Eylül Çarşamba günü toplanmak üzere sona erdi."

Kaynak: BASIN BÜLTENİ