Yaptığınız beslenme hataları sadece kilo almanıza neden olmaz birçok sağlık problemini de beraberinde getirir. Örneğin fazladan aldığınız her bir kilo kalbiniz için ekstra bir yüktür yani yaptığınız beslenme hataları kalbinizi yaşlandırır.

Özellikle kişilerde görülen aşırı tuz tüketimi ya da tuz içeren besinlerin aşırı derecede tüketilmesi, tansiyonun kontrolsüz bir şekilde yükselmesine ve kalp damar hastalıklarının başlamasına neden olur.

Porsiyonu küçük fakat kalorisi yüksek olan hamur işi, tatlı, cips gibi besinlerde yine kalbe yük binerek kalp damar hastalıklarına zemin hazırlar.

Bütün bu yanlış alışkanlıklar yerine beslenmenizde çeşitlilik oluşturmaya özen gösterin.

Her öğününüzde kompleks karbonhidrat, kaliteli protein kaynakları ve sağlıklı yağların bulunması kalp sağlığınız açısından oldukça önemli.

Kalbiniz için günde 30 dakika kendinize ayırın ve hareket edin, asansör yerine merdiven, araç kullanmak yerine daha çok yürüyün.

Öğünlerinizi atlamayın ve hamur işi, tatlı gibi besinleri mümkün olduğunca hayatınızdan çıkarın.

Doymuş yağ içeren besinlerin tüketimini sınırların bunun yerine sağlıklı yağları diyetinize ekleyin.

Her gün 1 porsiyon meyve tüketmeyi unutmayın.

Ekmek tercihinizi değiştirin. Beyaz ekmek yerine tam tahıllı ekmekleri tercih edin.

Her öğünde yeşil yapraklı sebzeleri tüketmeye özen gösterin.

Günlük tuz tüketiminizi sınırlayın, masadan tuzlukları kaldırın hatta yemekleri tuz yerine baharatlar ile lezzetlendirmeyi tercih edin.

Kontrolsüz yeme davranışlarından uzak durum. Yemek yerken bilgisayar ya da telefon ile ilgilenmek yemeğinizi daha kontrolsüz bir şekilde tüketmenize neden olur.