Kısa bir aradan sonra tekrar en büyük sevdamız Vanspora kavuşuyoruz. Futbolu çok seviyoruz Vansporu daha çok seviyoruz. Başarılı olmasını canı gönülden istiyoruz.

Vansporun son 7 sezonunu az çok bilen bilir ki erken kongre yapmak bizim çok aşina olduğumuz şeyler değil. Geçen sezonun ardından yine erken bir kongre yaptık. Tekrar bir kongre ile yeni bir yönetim göreve geldi. Geçmiş yönetime emekleri için yeni yönetime de verecekleri emek için teşekkürler tebrikler.

Ara ara yazılarımdan ve yayınlardan bilenler bilir ki ben işin hep futbol tarafında olmaya gayret eden ve futboldan keyif alan biriyim. Yine her zaman olduğu gibi işin futbol tarafını yazmak ve konuşmak istiyorum. 

Öncelikle Tahsin Tam hocamıza başarılar dilerim. Bodrum ve Çorum kariyeri hocamızın sükse yaptığı takımlardı. Karacabey kariyeride bence başarılıydı. Hocamızında ifade ettiği gibi tempolu oyun isteyen fiziksel mücadeleyi önceleyen ve topu sahiplenen bir oyun arzulanıyor. Ne mutlu böyle bir arzuya elbette bizlerde gönülden bunu arzuluyoruz. Ama 2.lig seviyesinde bu oyunun ne kadar zor olduğunu yıllardır görüyoruz. Otobüs çeken rakipler,genç ve zıpkın rakipler,sert ve fizikli rakipler derken bazen istediğiniz oyunu dikte edemiyorsunuz. Bunlar için son derece geniş opsiyonlu bir kadro oluşması gerekiyor. 
Bizim durumuz buna uygun mu ? Bu değerlendirmeleri ancak kamp bitince yapabiliriz bunu sonraya saklayalım. 

Şu an için potansiyel sorunumuz santrfor bölgesinde görünüyor. Berk İsmail,Kemal Rüzgar derken eldeki Uğur Mustafa'dan olduk. Takım Erciyes kampına tek forvetle gidiyor. Kesinlikle ikinci forvet alınmalı ve en az Uğur Mustafa kadar iyi bir isim olmalı. Sezonun başında kampta sağ açıktan santrfor üretme planı bence hiç sağlıklı değil. Biz bunu 2022 sezonunda Uğur Can ile zorunluluktan denedik kısmen başarılı oldu ama yine de arızalar yaşadık. Çok uzağa gitmeye gerek yok geçtiğimiz sezon Bertuğ sakatlandıktan sonra Berke formayı buldu ama formsuzluğundan ötürü çok zorlandık. İkinci forvet en az birinci forvet kadar iyi olmalı eğer ki şampiyon kadro kuruyorsak. 

Fuat Bavuk transferi bence başarılı transfer. Kamp görmüş olması hasebiyle şuan birinci forvet olarak öne çıkıyor. İyi bir forvet gelse dahi bence sezona Fuat ile başlayacağız. Ama en ufak bir sorunda sakatlık,ceza vb şeyler olduktan sonra yerine başka mevkiden devşirilecek oyuncuya ateşten gömlek giydirmiş oluruz. 

Şu ana kadar ki transferler kötü transferler değildi. Taraftarın daha büyük beklentisi vardı daha maliyetli oyuncular bekleniyordu. Bazılarına o ücretler verilemedi bazılarına o ücretler verilmesine rağmen kabul edilmedi. Ben şahsen bu işe isim olarak bakmıyorum. Oyunun gücüne inanırım. Elbette bunları uygulayacak iyi oyuncular alınırsa daha iyi ama bazı isimler oyunun üstünde isimlerdir. 

Burada mesele hoca ne oynatmak istiyor ve bu gücü var mı ? Bu sorunun cevabı 5. 6. hafta yanıt bulacak.

Diğer bir konu ise geçen sezon 2.devre olduğu gibi sezonu sol stopersiz bitirmeyelim. Futbolda zorunluluktan yapılan şeyleri olağan şeymiş gibi yapmayalım. Sol stoperin sakatsa sağ stoper ile oynarsın ama biz şuan kamptayız sol stoper alabiliriz. Sol stoperin kademe ve pas trafiği için ne kadar önemli olduğunu en iyi Tahsin hocamız biliyordur.

Bu transferler Erciyes kampında ve hazırlık maçlarında kendini hissetirecektir ve takviye gelecektir diye düşünüyorum. 

Gelelim grubumuza: İyi bir gruptayız kolay bir grup demiyorum diğer gruba göre daha az zor bir gruptayız. Diğer grupta denk kulüplerin sayısı biraz fazla bizde denk kulüp sayısı az. Bu tür gruplarda rekabet ettiğimiz takımlarla oynanan maçlar önemli elbette ama bence orta sıra ve alt sıra takımlarla yapılan maçlar çok daha önemli çünkü rakibini yenen değil en çok puanı alan şampiyon olacak. Geçen sezon Beyoğlu'na yenilmemiş olsak büyük bir ihtimal şampiyon olmuştuk.

Kanıya varmak eleştirmek için çok erken ama elbette yönetim ve teknik ekibimiz analizlerini gözlemlerini yapıyordur. Biz de süreci yakından izleyip bekleyeceğiz. 

Ayrıca Karakobralar taraftar grubumuzun yeni oluşumunu İlhan Işık ve Emir Dinçer'i tebrik ediyorum. Gölkentliler taraftar grubumuzla birlikte bu sezon içerde rakipleri baskıya alan agresif tribün oluşturacağımıza inanıyorum. 

Yeni Başkanımız Erol bey ve yönetimine,Tahsin hocamıza ve ekibine ve Erciyes'te kampa girecek takımımıza başarılar diliyorum.

İlerleyen haftalarda tekrar buluşmak üzere. 

Yaşasın Vanspor.