Menopoz dönemi kadın sağlığı açısından önemli dönemlerden biridir. Birkaç yıl süren menopoz dönemi çeşitli semptomlarla kendini göstermektedir.

Bu semptomlardan bazıları; sıcak basması, depresyon, stres ve kaygı bozukluğudur.

O zaman menopoz dönemini en kaliteli biçimde geçirebilmeniz için size bazı önerilerim olacak;

1. Menopoz dönemi ile birlikte östrojen seviyeleri düşer ve osteoporoz (kemik erimesi) görülme riskinde artış gözlenir. Bu nedenle menopoz döneminde yeterli kalsiyum ve D vitamin almaya özen gösterin.

2. Düzenli omega 3 alımı menopoz döneminde oldukça önemli bir yere sahiptir. Bu nedenle başta yağlı balıklar olmak üzere keten tohumu, ceviz gibi besinleri mutlaka diyetinize ekleyin.

3. Menopoz döneminde bol lif içeren sebze ve meyveleri, sağlıklı yağları, iyi kalite proteinleri ve kompleks karbonhidratları diyetinize ekleyin ve genel beslenmenizi Akdeniz tipi beslenme üzerine şekillendirin.

4. Menopoz döneminde kilo kontrolü sağlamak oldukça önemlidir. Çünkü yaşın ilerlemesiyle metabolizma yavaşlar ve yavaşlayan metabolizma size kilo almaya daha yatkın bir hale getirir.

5. Düzenli egzersiz yaparak hem metabolizmanızı hızlandırın hem de kaslarınızı kuvvetlendirin. Düzenli egzersizi alışkanlık haline getirmek bu süreçte sağlıklı kilo vermenizde büyük destek sağlayacaktır.

6. Yeterli ve düzenli uyku uyuyun. Menopoz döneminde yeterli ve düzenli uyku hem semptomları hafifletme üzerine hem de kilo kontrolü üzerine oldukça etkilidir.

7. Menopoz döneminde stresten olabildiğince uzak durun. Kendinize zaman ayırın, pilates, yoga ve meditasyon yapın ve size iyi gelen kaliteli aktivitelerle uğraşın

8. Doymuş yağlar yerine doymamış yağları beslenmenize ekleyin.

9. En güzel metabolizma hızlandırıcı olan suyun günlük tüketimi sizin menopoz dönemini sağlıkla geçirmeniz adına oldukça önemlidir. Günde 2.5 litre su tüketmeye özen gösterin.