Son günlerde trafik çilesinin zirveye çıktığı Van için çağrılar yapılmaya devam ediyor. Önceki yıllarda sadece günün belli saatlerinde yoğunluk ve sıkışıklık yaşanan kentte son birkaç yıldır günün her anında büyük bir trafik çilesi yaşanıyor. Çevre Yolu olmayan, ağır araçların şehir içinde seyrettiği, toplu taşıma araçlarının trafik akışında büyük sıkıntı yaşattığı kentte şehir merkezinde ilerlemek ciddi bir zahmete dönüştü. Kentin merkezindeki caddelerde saatler süren kuyrukların oluşması tepkiler alırken vatandaş bu konuda radikal adımlar atılması konusunda sürekli çağrılar yapıyor.

RESMEN ZULÜM!

Geçtiğimiz günlerde konu ile ilgili bir serzeniş de Şehrivan Gazetesi’nden Ömer Aytaç Aykaç’tan geldi. Kentte ilerlemenin imkansız hale geldiğine gönderme yapan Aykaç, sosyal medya platformu X üzerinden paylaştığı mesajda; “Kazım Karabekir Caddesi’ne Semaver kavşağından giriş 18:00. Cumhuriyet Kavşağına varış 18.42. Ne desek boş. Resmen zulüm…” dedi.

Van'daki bu fuarda lezzetin alası var! Van'daki bu fuarda lezzetin alası var!

VAN’A BİR TRAMVAY LAZIM BİR DE ÇERVE YOLU!

Öte yandan sık sık kentle ilgili paylaşımlar yapıp sorunlara dikkat çeken Van OSB eski başkanı ve iş insanı Şemsettin Bozkurt da kentin tıkanan trafik ile ilgili bir paylaşım yaptı. Bozkurt, “Van’a bir tramvay lazım! Bir de çevre yolu lazım! Bunun için çalışmak ve bunun için kafa yormak lazım!” diyerek kentin yıllardır talep ettiği iki konuya dikkat çekti.

Muhabir: NECMETTİN DURSUN