Van’da halihazırda toplu taşımada H ve belediyeye ait mor otobüsler kullanılan sistemi genişletiyor. Bu kapsamda, İçişleri Bakanlığı’nın M, T ve V plakalı araçlar için yayınladığı genelge kapsamında güvenli ve konforlu ulaşım için yeni düzenleme için harekete geçerken Van’a da bunun ilk adımı atıldı.

İçişleri Bakanlığı’nın 81 ilde yeni hayata geçireceği uygulamanın ilk adımı atıldı. Bu kapsamda Van’da toplu taşıma yapan M, T ve V plakalı araçlara yeni düzenleme için harekete geçti.

Van Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım Alt Komisyonu İçişleri Bakanlığı’nın M, T ve V plakalı araç genelgesi için toplandı. Bu kapsamda kentte toplu taşıma faaliyeti gösteren M, T ve V plakalı araçlarda güvenli ve daha konforlu olması için bir takım düzenleme getiriyor.

Dünyanın en büyüğü Van Gölü’nde keşfedildi! Dünyanın en büyüğü Van Gölü’nde keşfedildi!

M, T VE V PLAKALI ARAÇLARDA ELEKTRONİK SİSTEME GEÇİLİYOR

Van Büyükşehir Belediyesi bünyesinde toplanan Ulaşım Alt Komisyonu, M, T ve V plakalı araçlarda elektronik sisteme geçilmesi için yürüttüğü çalışma doğrultusunda araçlarda dönüşümü gerçekleşmesi için harekete geçti. İlgili plaka araçların temsilcilerinin de hazır bulunduğu toplantıda, toplu taşıma araçlarının kamera ve elektronik ücret toplama sistemine geçilmesi gerektiği konuları görüşüldü.

VAN’DA İLK ADIM ATILDI, YOL HARİTASI BELİRLENDİ

Araçların dönüşümünü gerçekleştirmeyi taahhüt eden firmaların sunumlarının dinlendiği toplantıda, yol haritası belirlendi. Yakın zaman içinde bütün bu araçların kamera ve elektronik ücret toplama sistemlerinin entegresi sağlanacağı, daha güvenli, daha konforlu ve kontrolü sağlanan araçlara dönüştürüleceği kararı alındı.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - BASIN BÜLTENİ