AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, geçtiğimiz günlerde “Türkiye Buluşmaları” adı altında toplumun bütün kesimleriyle bir araya gelecekleri yoğun bir saha çalışmasına başladıklarını bildirdi. Bu açıklamanın ardından Bakanlar ve partililer sahaya inip vatandaşla bir araya gelip sorun ve talepleri dinlerken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan bu kapsamda Van’a geldi. AK Parti Van İl Başkanlığında düzenlenen basın açıklamasında konuşan AK Parti Van İl Başkanı Emre Güray kentin genç nüfusunun önemine dikkat çekti.

BAŞKAN GÜRAY: TÜRKİYE’NİN EN GENÇ 5 ŞEHİRLERİ ARASINDAYIZ

Cinayet günü Van’daydı… Narin Güran’ın amcası Fuat Güran'ın ifadesi ortaya çıktı! Cinayet günü Van’daydı… Narin Güran’ın amcası Fuat Güran'ın ifadesi ortaya çıktı!

Başkan Güray, Van’ın en genç şehirlerden biri olduğunu fakat işsizliğin de fazla olduğunu belirterek, “Van çok geniş bir projeksiyonda, geniş bir yüz ölçüme sahip, bölgenin lokomotifi konumunda sayılabilecek, geçmişte geniş bir tarihe başkentlik yapan bir il. Van genç nüfus ortalaması ortalama 21.2 ile 22 arasında. Türkiye’nin en genç 5 şehirleri arasındayız. Çok fazla potansiyeli olan genç nüfusumuz fakat Türkiye ortalamasının biraz daha üstünde işsizlik mücadelemiz var. İnşallah gelecek vizyonumuzda buradaki gençlerimizi özellikle nitelikli istihdam konusunda sizlerin önderliğinde yapmaya çalışıyoruz. İnşallah Van’ın bu potansiyelini en üst noktalara taşıyacağız” dedi.

Untitled 2Ee

“VAN’IN GELECEĞİ PARLAK”

İşsizliğin fazla olmasının nedenlerini dile getiren Güray, “İşsizlik rakamlarının bu kadar yüksek olmasındaki temel sebeplerden biri de kentleşmenin çok hızlı ve demografik yapının çok kalabalık olmasından dolayı hızlı göçten kaynaklı bazı negatif eğilimlerden kaynaklandığını düşünüyorum. Kırsaldan kente göç çok hızlı ve şehrimizin altyapısı bu kadar hızlı göçü ve nüfusu kaldıramıyor. Biz inanıyoruz ki sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde sizlerin Van’a olan desteğiyle inşallah bu zorlu süreçleri atlatacağız. Geleceğimiz parlak” ifadelerini kullandı.

“CUMHURBAŞKANIMIZIN VAN’A OLAN HASSASİYETİ DEVAM EDİYOR”

Van için çalışmaya devam edeceklerini aktaran Güray, “Geçmişte Kobani olayları, huzursuzluklar, kavgalar aşıldığından beri Van’da huzur ve mutluluk ortamı var. İnsanlar gece yarısı şehir merkezinde geziyor. Bunun en temel nedeni bölgedeki huzur ve güven ortamının sağlamış olması. Biz sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu huzur ortamının devam etmesini istiyoruz. Devam edeceğini de biliyoruz. Bu yüzden yatırımcılarımızı da buraya teşvik ediyoruz. Gençlerimizin nitelikli istihdamına yönelik eğitimlerimizi arttırabilirsek genç nüfusa çok verimli bir gelecek sunabiliriz. Van kamu yatırımlarında 81 il içerisinde 9’uncu sırada. Seçim sonuçlarına takılmaksızın sayın Cumhurbaşkanımızın Van’a olan hassasiyeti devam ediyor. Vatandaşlarımızın yanında yer almaya devam edeceğiz” diye aktardı.

Muhabir: ZENÜN YEŞİL-ŞABAN BEYAZSAÇ