Umarım sevdiklerinizle birlikte çok keyifli bir bayram tatil geçirmişsinizdir. Bayramdan sonra tartıya küsenler toplansın. Size harika tüyolarım var!

1. BASİT ŞEKERDEN UZAK DURUN

Birçoğumuz bayramda şeker ve şekerli besinlerin tüketimini arttırdı. Bu nedenle bayramın hemen ertesinde şeker ve içerisine şeker giren besinlerle vedalaşıyoruz.

2. TUZ TÜKETİMİNİ AZALTIN

Bayram sonrasında en sık duyduğumuz şikâyetlerden biri ödem. Ödem sorununun ortadan kaldırılabilmesi için tuz tüketimi azaltılmalıdır. Bunun en kolay yolu ise masadan tuzlukları kaldırmak ve yemeklerinizi baharatlar ile tatlandırmak. Bu sayede hem yemeklerimize lezzet katıyoruz hem de ödem şikâyetini azaltıyoruz.

3. SU TÜKETİMİNİ ARTTIRIN

Yukarıda da değindiğim gibi bayram sonrasında en sık karşılaştığımız problem ödem. Vücudumuzdan ödemi atmanın en iyi yolu ise yeteri miktarda su içmek. Özellikle havaların ısınması ile birlikte günde en az 2.5 litre su içmeye özen gösterin. Ter ile sıvı kaybının yanında mineralde kaybediyoruz. Bu nedenle günde 1 şişe maden suyu içmeyi ihmal etmeyin.

4. BİTKİ KAYNAKLI BESİNLERİN TÜKETİMİNİ ARTTIRIN

 Kurban bayramında et tüketimi oldukça artış gösteriyor. Sizde bayram süresince sebze tüketimi yerine et tüketimine ağırlık verdiyseniz bayram ertesinde sebze ve meyve tüketimini arttırmak, protein kaynağı olarak bitkisel proteinleri tüketmek bayram sonrasında toparlanmanızı ve sindirim sisteminizin hafiflemesini sağlayacaktır.