Sezonun ilk maçı gelip çatmıştı. Son yılların en iddialı kadrolarından biri kuruldu ve şüphesiz hedefimiz bu yıl ŞAMPİYONLUKTAN başka bir şey değildi. Geçen sezondan kalan seyircisiz oynama cezamızdan dolayı seyircimizden yoksun çıkacaktık maça… TFF Tarafından maçın 14:00'e alınması ayrı bir sıkıntıydı.33 derece sıcaklıkta maç oynamak akıl kârı değildi. Keşke kulübümüz bu talebi kabul etmeseydi. Rakip B.Derince Takımı daha 15 gün önce başkanını seçmiş çoğu Kocaelispor'un altyapısını oluşturan gencecik bir takımla gelmişlerdi. Teknik Direktörleri Nuri ÇOLAK geçmişte Kocaelispor Takımının sembol oyuncularından biriydi ve kendisinin de ilk teknik direktörlük kariyeriydi. Tahsin Tam hoca geçtiğimiz sezonun yıldız isimlerinden Hasan Bilal'i yanında oturtmuştu. Burak Kavlak, Masis, Bekircan ile fırsatları değerlendiremedik. Oyunu tamamıyla Derince yarı alanına yıkmıştık.

Belediye Derince Takımı oyunu kendi yarı alanında kabul edip uzun toplarla Bedirhan ve İsa ile tehlike yaratmak istiyordu. Nitekim ilk devrede bunda fazlasıyla başarılı oldular ve İsa Nalbant'ın getirdiği topta Berat Kartal ile golü buldular. 37’nci dakikada gelen bu gol B.Derince Takımına büyük moral oldu. Devre sonuna doğru yine Vansporumuzun yarattığı tehlikeler sonuçsuz kaldı ve devreye mağlup gittik.

Hepimiz ikinci devre Tahsin hocadan hamle beklerken Vansporumuz aynı 11 ile sahadaydı. Daha baskılı daha istekli bir Vanspor gördük ikinci devre. Nitekim 52’nci dakikada Massis Gülük'ün golüyle maçta dengeyi sağladık. Dakikalar ilerledikçe Tahsin Hocanın Batuhan Kör'ü oyuna alıp Fuat ile çift forvete döndüğünü gördük. Hasan Bilal oyuna girip Mert Örnek sağbek'e geçince daha derli toplu bir Vanspor gördük. Tam maç gitti derken 89.dakikada Hasan Bilal'in müthiş vuruşuyla golü ve 3 puanı aldık. Bu sıcak havada ve seyirciden yoksun müsabakada sezona 3 puanla başlamak çok güzel…

Son olarak oyun anlamında eksiklerimiz var mı tabiki de var. Bunu da halledecek kişi Teknik kadrodur. Belediye Derince takımını gerçekten tebrik etmek isterim. 20'lik gençlerle Vansporumuza çok zor anlar yaşattılar. Son dakikada 1 puanı bile kapabilirlerdi yalnız ŞANS bu kez bizim yanımızdaydı.

        Haftaya Nazilli deplasmanında Vansporumuza başarılar dilerim.