Meteorolojiden edinilen son meteorolojik değerlendirmelere göre; Yurt genelinde mevsim normallerinin 1-5 derece üzerinde seyretmesi beklenirken rüzgarın genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'nun doğusunda güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın güney ve batısı ve Ege kıyılarının kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor. Yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı.

DOĞU ANADOLU

İstanbul’un bu semti adını Van’dan alıyor! İşte o semtin ilginç hikâyesi İstanbul’un bu semti adını Van’dan alıyor! İşte o semtin ilginç hikâyesi

Parçalı ve çok bulutlu, (Bitlis, Hakkari ve Şırnak dışında) bölgenin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Van’ın merkez ve doğu ilçeleri ile kuzeydoğu illerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

VAN 16°C, 31°C

Parçalı ve çok bulutlu, merkez (İpekyolu, Edremit, Tuşba) ve doğu (Özalp, Saray, Başkale) ilçelerinde öğle ve gece saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ERZURUM 12°C, 25°C

Yerel kuvvetli olmak üzere, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KARS 12°C, 25°C

Yerel kuvvetli olmak üzere, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MALATYA 21°C, 36°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

YAĞMUR VAN’I TERKETMİYOR! METEOROLOJİ YİNE UYARDI

Son 24 yılın en yağışlı yılını geçiren Van sağanak yağışın etkisi altında. Bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu öğle genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, öğle ile akşam saatleri arasında aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması beklenirken sağanak yağışların; Van’ın merkez (İpekyolu, Edremit, Tuşba) ve doğu (Özalp, Saray, Başkale) ilçelerinde öğle ve gece saatlerine kadar devam etmesi bekleniliyor.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - ZENÜN YEŞİL