ŞEHRİVAN HABER - Son bir kaç yıldır sık sık uçak eksikliği, bilat pahalılığı, bilet bulunmaması sorunları ile gündeme gelen Van'da uzun zamandır yaşanan sorunları az da olsa azaltacak bir haber geldi.

Van iş dünyasından büyük destek! Van iş dünyasından büyük destek!

Pandemide uçak sefer sayıları azaltılan ve tarihten bu yana seferleri bir türlü eski haline dönmeyen Van için ek sefer yapılacağı bilgisi edinildi. Uçuşlarla ilgili haberleri ile öne çıkan AirlineHaber adlı haber sitesi, Van'daki uçak seferlerinin Eylül ayı itibariyle artırılacağını duyurdu.

Yapılan haberde, kentte son dönemlerde yaşanan uçuş sıkıntılarına vurgu yapılarak şu ifadelere yer verildi; "Van, son dönemde ulaşımda yaşanan zorluklarla gündemde. Doğu’nun incisi olarak bilinen şehir, doğal güzellikleri ve tarihi mirasıyla dikkat çekse de uçak seferlerindeki yetersizlik, turizmi ve yerel halkı olumsuz etkiliyor. Özellikle yaz aylarında artan talebe rağmen sefer sayısının sınırlı olması, bilet fiyatlarının yükselmesine ve turizm potansiyelinin tam anlamıyla değerlendirilememesine neden oluyor."

TALEP İLETLİDİ, EK SEFER SÖZÜ ALINDI

Aynı haberde Van'daku uçak seferlerinin artırılması yönünde Van Milletvekili nezdinde bir girişim yapıldığını vu bu girişim neticesinde de seferlerin artırılması yönünde bir söz alındığı ifade edildi. Konuyla ilgili olarak haberde; "Van Milletvekili Burhan Kayatürk, bu soruna çözüm arayışında önemli adımlar attı. Kayatürk, Urartu Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkerim İnce ile gerçekleştirdiği görüşmede, uçak seferlerinin yetersizliği konusunda kapsamlı değerlendirmelerde bulundu. Yapılan görüşmeler sonucunda Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat ile bağlantı kurularak, Van’a 15 Eylül itibarıyla 3 yeni uçak seferi eklenmesi konusunda anlaşmaya varıldı." denildi.

VAN GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE TEKRAR YÜRÜMÜŞTÜ

Öte yandan Van'da uçak seferleri ile ilgili bu eksiklik yaz boyunca da çok ciddi sıkıntılar yaşanmasına neden olmuştu. Bu eksiklik en çok turizm sektörünü etkilemiş ve kentin turizmde en hareketli dönemlerinde uçuş eksikliği nedeniyle turizm camiası ciddi kayıplar yaşandığını ifade etmişti. Günlük yaşamda da ciddi sorunlar yaşatan bu uçuş eksikliği nedeniyle kentteki vatandaşların da gidiş gelişlerde sıkıntılar yaşadığı konusu sık sık gündeme gelmiş, geçtiğimiz haftalarda da Van Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde uçuş sorunları nedeniyle bir yürüyüş düzenlenmişti.

Kaynak: AIRLINEHABER