Son dönemlere kadar okullaşma oranlı ile birlikte, derslik başına düşen öğrenci ve öğretmen başına düşen öğrenci verileri ile eğitimde son sıralarda yer alan Van’da son bir yıl içerisinde büyük bir eksiklik giderildi. Kent genelindeki eğitim kurumlarının sayısı rekor oranda artış gösterdi.

Rojin’in cansız bedenine ait yeni bir fotoğraf ortaya çıktı Rojin’in cansız bedenine ait yeni bir fotoğraf ortaya çıktı

118 YENİ ANAOKULU İNŞA EDİLDİ

Nüfusu her geçen gün daha da artan ve bu nüfusun büyük bölümünü çocuk ve gençlerin oluşturduğu Van kentinde eğitim alanında gelecek yıllar için umut verecek yatırımlar yapıldı. Son birkaç yıl içinde önemli eğitim kurumları için girişimler yapılırken, eğitim-öğretimin en önemli kademesi olan anaokulu konusunda ise tam anlamıyla bir devrim yaşandı. Kentte kısa sürede tam 118 yeni anaokulu inşa edildi.

YENİLERİ DE YOLDA

Van Valiliği tarafından yapılan açıklamada kentteki eğitim yatırımları paylaşılırken, şu ifadelere yer verildi; Valimiz Sn. Ozan Balcı, yeni yapılan 118 anaokulundan tamamlanarak eğitime açılan Sağlık Çalışanları Anaokulunu ve kreşini ziyaret etti. Sınıfları gezerek minik öğrencilere ve öğretmenlere kitap hediye etti.” Öte yandan ziyarette konuşan Van Valisi Ozan Balcı; “Van’da okul öncesi eğitim alanında çok güzel yatırımlarımız var. 111 anaokulunu tamamladık. 7 tanesinin de inşaatı devam ediyor. Böylelikle ilimizde anaokulu sorununu çözmüş olduk. Çocuklarımıza hayırlı, uğurlu olsun.” Sözlerine yer verip yeni yatırımların da müjdesini verdi.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER: VEYSEL İZGİ