ŞEHRİVAN HABER - Her yeni eğitim-öğretim dönemi öncesi üniversite öğrencilerinin merakla beklediği konulardan biri olan Pedagojik Formasyon ile ilgili beklenen açıklama geldi. Bir çok üniversite formasyon uygulama esaslarını paylaşırken Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi de yeni dönem öncesi o esasları belirledi.

23 Eylül'de başlayacak dersler öncesi formasyon ile ilgili detayları görüşmek üzere bir araya gelen Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Senatosu, 29 Ağustos tarihli buluşmasında 'Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Lisans Öğrencileri İçin Pedagojik Formasyon Eğitimi Dersleri Uygulama Usul ve Esasları'nı belirledi.

Van'da iki yılda büyük okul devrimi! Van'da iki yılda büyük okul devrimi!

Yeni dönemde Pedagojik Formasyon almak için "Genel not ortalamalarının 4 üzerinden 2.50 veya üstü olması gerekmektedir. 2. ve 3. Sınıf öğrencileri bu dersleri üstten alamayacaklardır. Alttan 3 (üç)’ten fazla dersi olanlar formasyon eğitimi alamaz .” şeklinde bir kara alandı. Öte yandan formasyon için bir detaylı uygulama esası da belirlendi.

VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ 2024-2025 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ DERSLERİ UYGULAMA USUL VE ESASLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

Muhabir: VEYSEL İZGİ