Van’da 4 bin TL burs başvuruları başladı! İşte şartlar ve son başvuru tarihi Van’da 4 bin TL burs başvuruları başladı! İşte şartlar ve son başvuru tarihi

2024 yerel seçimleri sonrası siyaset kulislerinin sıkça konuştuğu AK Parti’deki büyük değişim konusunda resmi süreç resmen başladı. Sürecin başladığını AK Parti Sözcüsü Ömer çelik duyururken süreçle ilgili bilgileri de kamuoyu ile paylaştı. Çelik, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında AK Parti Konferans Salonu'nda yapılan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısına ilişkin açıklamalarda bulunarak takvimi kamuoyu ile paylaştı.

KONGRE TAKVİMİ AÇIKLANDI

Çelik, “MKYK’mizin, Genel Başkanımızın, Cumhurbaşkanımızın takdirine sunulan şöyle bir takvim söz konusu olacak. Ekim 2024 ile Ocak 2025 arasında belde ve ilçe kongrelerinin yapılması, Aralık 2024 ile Mart 2025 arasında il kongrelerinin yapılması, bütün bu takvimin mart ayı sonuna doğru yetiştirilmesi bekleniyor.” ifadelerini kullandı. Çelik, mart ayı sonundan itibaren ise gençlik kolları ve kadın kolları ile büyük kongreyle ilgili takvimin netleşeceğini belirtti.

Omer Celik Aa 2126340

İL KONGRELERİ DE BAŞLIYOR!

Çelik kongre süreci ile ilgili olarak ayrıca; “21 Eylül 2024 tarihi itibarıyla 2 gün sürecek şekilde delege seçimleri takvimiz söz konusu olacak. Yine 2 gün sürecek şekilde 12 Ekim 2024 tarihinde belde kongreleri söz konusu olacak. İlçe kongrelerimiz yine aynı tarihte, 12 Ekim 2024 tarihinde. Tabii bu uzun sürecek, 93 gün kadar sürmesi söz konusu olacak. Daha sonra 28 Aralık 2024 tarihinde il kongrelerimizi başlatacağız ve bunun da 79 gün kadar sürmesi bekleniyor. Bunların hepsinin mart sonuna kadar yetişmesi ve ondan sonrasında da büyük kongrenin gerçekleşmesi söz konusu olacak. Bir ilçede ana kademeyle ilgili ilçe kongresini yaptığımızda hemen arkasından gençlik kolları ve kadın kollarıyla ilgili de kongreyi yapacağız. Dolayısıyla o haftalar içinde, o ay içerisinde siyasi gündemimizi o ilçemizde tamamlamış olacağız. Belde için aynı şekilde, il için aynı şekilde olacak. Bütün bunları mart sonuna doğru yetiştirmeyi planlıyoruz.”

VAN’DA NASIL BİR SÜREÇ İŞLEYECEK?

Bu karar sonrası kentlerde de hazırlıklar başlarken gözler Van ve ilçelerdeki değişime de çevrildi. AK Parti’nin takvimi öncesi birçok kente ziyaret yapan Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir’in illerle ilgili çalışmalar yürüttüğü de bilinirken bu çalışmalar neticesinde değişim konusunda da Van’da da değişim için start verildiği bilgisi edinildi. Van’daki birçok ilçede değişim yapılması beklenirken, Emre Güray’ın yürüttüğü il başkanlığı görevinde ise bir değişim söz konusu olmadığı bilgisi kulislerin konuştuğu konular arasında yer alıyor. İl Başkanı ile kesin olarak devam kararı çıkması beklenen kongrelerin Aralık sonrasına kadar tamamlanıp büyük kongre öncesi hazır olması bekleniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ