Türkiye Narin Güran cinayetindeki gelişmeleri yakından takip etmeye devam ediyor… Diyarbakır’da kaybolduktan 19 gün sonra cansız dere yatağında cansız bedeni bulunan Narin Güran soruşturması sürerken Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, günlerdir çözülemeyen Narin Güran soruşturmasında gelinen son durumu açıkladı.

NARİN CİNAYETİ SORUŞTURMASI

Bakan Tunç, Narin Güran cinayeti soruşturmasına ilişkin yaptığı açıklamada, "Soruşturmalar etkin bir şekilde devam etti. Ülke olarak Narin'in katillerinin tespiti ve hak etikleri en ağır cezaya çarptırılması noktasında büyük beklenti var. Soruşturma gizli, bazı bilgiler kamuoyuna yansıtılmıyor. Narin cinayetiyle ilgili karanlıkta hiçbir şey kalmayacak. İfadeler var çelişkiler var. Soruşturma aşamasında 12 şüpheli tutuklandı. Soruşturma gizli."

Çözülemeyen Narin Güran cinayetinde yeni aşamaya geçildi! Çözülemeyen Narin Güran cinayetinde yeni aşamaya geçildi!

"BİRTAKIM KAMERA GÖRÜNTÜLERİ İNCELENİYOR"

"Gizlilik kapsamında teknik veriler, delillerle ilgili kamuoyuna yansımayan hususlar da söz konusu. Birtakım kamera görüntüleri inceleniyor. Bu kamera görüntüleri TÜBİTAK'a gönderildi inceleniyor. 27'si şüpheli olmak üzere 241'i tanık olmak üzere 268 kişinin ifadesi alındı. DNA tespitleri var. Bazı çakışmaları tespit ediliyor. Narin evladımızın katil ya da katilleri kısa sürede tespit edilecek çok uzun sürmez."

"KATİL YA DA KATİLLER EN AĞIR CEZAYA ÇARPTIRILACAK"

"Bir daha bu tür elim olayların ülkemizde olmaması için gayret göstermeliyiz. Katil ya da katiller en ağır cezaya çarptırılacak." dedi.

CİNAYET SORUŞTURMASINDA 12 KİŞİ TUTUKLANDI

Narin'i kimlerin öldürdüğünü bulmak için harekete geçen ekipler, 12 kişiyi tutuklarken Güran ailesinden olan tutuklu 12 kişinin cezaevinde özel kameralı odalarda tutulduğu ve soruşturma tamamlanana kadar birbirleriyle görüşmelerine kesinlikle izin verilmediği öğrenildi. Cezaevinde birbirleriyle görüşmelerine izin verilmeyen Güran ailesi bireylerinin kameralı özel odalarda tutuldukları ve dışarıdaki aile bireylerinin dahi görüşmelerine izin verilmediği belirlendi. Tutuklananlar arasında amca Salim Güran, anne Yüksel Güran ve ağabey Enes Güran da yer alıyor.

İTİRAFÇI NEVZAT BAHTİYAR’IN EVİNDE YENİDEN İNCELEME YAPILDI

Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayeti soruşturması derinleştirildi. Narin Güran soruşturması sürerken, İtirafçı Nevzat Bahtiyar’ın cezaevinden çıkarılarak yeniden ifadesinin alınması üzerine köye giden jandarma ekipleri Bahtiyar'ın evinde ve ahırında yeniden DNA ve incelemesi yaptı.

3 KİŞİLİK HEYET DİYARBAKIR'DA

Aileden ve köyden 2 kişinin gizli tanık olabileceği iddiası üzerine gizli tanık olabileceği ihtimaline karşın İçişleri Bakanlığı, tanık koruma programında görevli 3 kişilik uzman bir heyeti Diyarbakır'a gönderdi. Yine HTS uzmanı 2 polis, soruşturmaya dahil edildi. Şüpheli ve tutukluların telefon sinyallerini nokta atışı hesaplamak için alanında uzman olan 2 polis, cinayet günü kimlerin hangi mevkide olduğunu ve kimlerle görüştüğünü ortaya çıkaracak.

Kaynak: HABER MERKEZİ