21 Ağustos'ta Diyarbakır'da kur’an kurusuna gitmek evinden çıkan ve bir daha geri dönmeyen Narin Güran'ın cansız bedeni bulundu. Narin Güran cinayetinde katilin kim olduğu henüz ortaya çıkarılmazken soruşturmada itirafçı olan Nevzat Bahtiyar’ın yeniden ifadesi alınırken cinayet soruşturmasında yeni detaylar da ortaya çıktı.

CİNAYET SORUŞTURMASINDA 12 KİŞİ TUTUKLANDI

Narin'i kimlerin öldürdüğünü bulmak için harekete geçen ekipler, 12 kişiyi tutuklarken Güran ailesinden olan tutuklu 12 kişinin cezaevinde özel kameralı odalarda tutulduğu ve soruşturma tamamlanana kadar birbirleriyle görüşmelerine kesinlikle izin verilmediği öğrenildi. Cezaevinde birbirleriyle görüşmelerine izin verilmeyen Güran ailesi bireylerinin kameralı özel odalarda tutuldukları ve dışarıdaki aile bireylerinin dahi görüşmelerine izin verilmediği belirlendi. Tutuklananlar arasında amca Salim Güran, anne Yüksel Güran ve ağabey Enes Güran da yer alıyor.

SORUŞTURMADA SON DURUM

NArin Güran soruşturma kapsamında cezaevindeki 12 tutuklunun birbirleriyle görüştürülmediği ve hepsinin özel odalarda tutulduğu öğrenildi. Ayrıca tutukluların; delilleri yok etme ve bilgi sızdırma olmaması adına dışarıdan da diğer aile üyeleriyle görüştürülmedikleri belirtildi.

Van’da yeni haftada hava nasıl olacak? Meteoroloji yağış için gün verip uyardı! Van’da yeni haftada hava nasıl olacak? Meteoroloji yağış için gün verip uyardı!

İTİRAFÇI NEVZAT BAHTİYAR’IN EVİNDE YENİDEN İNCELEME YAPILDI

Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayeti soruşturması derinleştirildi. Narin Güran soruşturması sürerken, İtirafçı Nevzat Bahtiyar’ın cezaevinden çıkarılarak yeniden ifadesinin alınması üzerine köye giden jandarma ekipleri Bahtiyar'ın evinde ve ahırında yeniden DNA ve incelemesi yaptı. İtirafçı Bahtiyar'ın evi ve ahırından yeni DNA örnekleri alınırken, aileden ve köyden 2 kişinin gizli tanık olabileceği iddiası üzerine İçişleri Bakanlığı 3 kişilik uzman ekip gönderdi.

EVİNDEN VE AHIRDAN DNA ÖRNEKLERİ ALINDI

Güran ailesi aleyhine ifade verdiği için ailesinin can güvenlikleri olmadığı gerekçesiyle ailesinin boşalttığı köy evinde ve evin bitişiğindeki ahırda yeniden inceleme yapıldı. "Cesedi pencereden ahıra bıraktım" dediği pencere içinde ve çevresinde, boşaltılan evde ikinci kez amca Salim, anne Yüksel, ağabey Enes ve Nevzat Bahtiyar'a ait olabileceği değerlendirilen parmak izi, tırnak, kan, tükürük, salya, kıl örnekleri olabileceğine dair DNA bulgusu incelemesi yapıldı. Ahırın yanı sıra boşaltılan evde de benzer örnekler olabileceği gerekçesiyle titizlikle inceleme yapıldı. 2 saat süren incelemenin ardından JASAT ekibi, aldıkları numunelerle birlikte köyden ayrıldı.

3 KİŞİLİK HEYET DİYARBAKIR'DA

Şüpheli, tutuklu ya da tanıklardan bazılarının; gizli tanık olabileceği ihtimaline karşın İçişleri Bakanlığı, tanık koruma programında görevli 3 kişilik uzman bir heyeti Diyarbakır'a gönderdi. Yine HTS uzmanı 2 polis, soruşturmaya dahil edildi. Şüpheli ve tutukluların telefon sinyallerini nokta atışı hesaplamak için alanında uzman olan 2 polis, cinayet günü kimlerin hangi mevkide olduğunu ve kimlerle görüştüğünü ortaya çıkaracak.

Kaynak: HABER MERKEZİ