Muradiye Şelalesi, Muradiye Belediyesi tarafından hayata geçirilecek dev projeyle ziyaretçilerin hizmetine sunulacak.

 

Şelalenin turizme istenilen düzeyde hizmet verememesi üzerine, görevlendirme yapılan Muradiye Belediyesi çalışma başlattı.

Hazırlanan proje kapsamında şelalenin karşısındaki metruk yapılar yıkılarak, yerine içerisinde yürüyüş yolları, aydınlatmalar, peyzaj, spor ve oyun alanları, restoran, tiyatro gösterisi için amfi, kamp alanları ve yöresel ürün satış noktasının yer alacağı bir merkez inşa ediliyor.

 

 

13 bin ağacın dikileceği alanın ışıklandırılmasıyla ilçenin turizmine hizmet etmesi bekleniyor.

Muradiye Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Harun Yücel, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede 100 kilometre sıcak asfalt yaptıklarını belirtti.

 

 

İlçede birçok proje hayata geçirdiklerini ifade eden Kaymakam Yücel, daha önce çöplük konumunda olan şelale alanında Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunun onayı proje hazırladıklarını söyledi.

 

 

Belediyenin öz kaynaklarıyla hayata geçirilen proje kapsamında tek bir ağaç kesmeden, şelalenin doğal bütünlüğünü korumaya çalıştıklarını ifade eden Yücel, şöyle konuştu:

"Şelalenin olduğu yerde tek bir ağaç kesmeden yeşillendiriyoruz. Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunun onayı ile burayı halkımızın yararına uygun bir şekilde düzenliyoruz. Burayı yürüyüş yolları ile seyir terasları ile güzel bir hale getiriyoruz. 13 bin tane ağaç dikiyoruz. Amacımız belli, ilçemize hizmet etmek. Ne derlerse desinler biz hizmet etmeye devam edeceğiz."

 

Editör: TE Bilisim