Van-Hakkari karayolu üzerinde bulunan 2 bin 225 rakımlı Kurubaş Geçidi ile aynı güzergahtaki 2 bin 730 rakımlı Güzeldere Geçidi'nde kar yağışı ve sis sürücülere zor anlar yaşatırken bazı sürücüler de araçlarıyla yolda kaldı.

VAN-HAKKARİ KARAYOLUNDA KAR YAĞIŞI

Kentte dünden bu yana devam eden sağanak yağış ve yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı, zaman zaman sürücülere zor anlar yaşattı. Araç trafiğinin yoğun olduğu Van-Hakkari karayolundaki 2 bin 225 rakımlı Kurubaş Geçidi ile aynı güzergahta bulunan 2 bin 730 rakımlı Güzeldere Geçidi’nde de görüş mesafesi zaman zaman 10 metreye kadar düştü.

KAR YAĞIŞI BAHÇESARAY VE ÇALDIRAN’DA ETKİLİ OLDU

Olumsuz hava koşullarının etkili olduğu Van-Bahçesaray kara yolunda, Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri kala mücadele çalışması yürüttü. Kar yağışı Van-Bahçesaray karayolu üzerinde bulunan 3 rakımlı Karabet Geçidi ile Van'ın Çaldıran ile Ağrı'nı Doğubayazıt ilçesi bir birine bağlayan Tendürek Geçidi'nde de etkili okurken, sürücüler yolda kontrollü olarak ilerledi.

GEVAŞ’TAKİ ARTOS DAĞI BEYAZA BÜRÜNDÜ

Hava sıcaklığının hissedilir derecede düştüğü kentin yüksek kesimleri de beyaza büründü. Van'ın doğusunda bulunan 3 bin 200 rakımlı Erek Dağı, Gevaş ilçesi sınırları içerisinde bulunan 3 bin 550 rakımlı Artos Dağı beyaza büründü.

ÖZALP’TA DA KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLDU

Sabah saatlerinde Hakkari istikametinde Van'a giden sürücüler Van-Hakkari karayolu 32 virajlarda etkili olan kar ve fırtınaya yakalandı. Karla mücadele ekipleri, Van-Özalp ve Van-Bitlis kara yollarında da kar temizleme çalışması yaptı. Van-Hakkari karayolu üzerinde bulunan 2 bin 730 rakımlı Güzeldere Geçidi'nde kar yağışı etkili oldu. Bazı sürücüler zincir bağlayarak yoluna devam etti. Kar kalınlığının 5 santimetreye ulaştığını belirten sürücüler karla mücadele başlatılması çağrısında bulundular.

Yargıtay DEM Parti için harekete geçti! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti!

Kaynak: AA - İHA