Van’ı Türkiye gündemine taşıyan o iddia Türkiye’nin önemli basın kuruluşları tarafından servis edildikten sonra Van’daki büykü bir kesimden ciddi tepki aldı. Gerçekliği teyit edilmeden videoda bir konser sahnesinde İsrail bayrağı dalgalandırıldığının görüntüleri kısa sürede Van şehri adres gösterilerek büyük kitlelere ulaştı. O paylaşımı yapan bir çok kuruluş tepkiler sonraı videoyu ve haberleri silerken buna rağmen iddialardan dolayı Van şehri ile ilgili ciddi bir dezenformasyon süreci yürütüldü.

Bedelli askerliğe gelecek zam miktarı belli oldu! İşte yeni rakam Bedelli askerliğe gelecek zam miktarı belli oldu! İşte yeni rakam

BÜYÜKŞEHİR’DEN İDDİALARA İLİŞKİN AÇIKLAMA GELDİ

Van Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “konserde İsrail bayrağı çekildiği” iddiaları kenti karıştırdı. Sosyal medyada gündem olan video kısa sürede binlerce kişi tarafından izlenilirken Van Büyükşehir Belediyesi’nden “katil İsrail bayrağı açıldı” haberlerine ilişkin bir açıklama geldi. Van Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Son iki gün içinde bazı haber sitelerinde Van Büyükşehir Belediyemiz ile ilgili asılsız, kamuoyunu yanıltıcı, yalan haberler yer almıştır. Van Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlendiği iddia edilen “Konserde Katil İsrail Bayrağı Açıldı” haberlerinin tamam gerçek dışıdır. Belediyemizin yönetime geldiği günden bu yana habere konu olan hiçbir etkinlik ve konser düzenlenmemiştir.”

“YALAN HABERLERLE BELEDİYEMİZ KARALANMAYA ÇALIŞILMAKTA”

“31 Mart yerel seçimlerinde 14 Belediyenin tamamını kazanan, Kayyım politikalarına gerekli cevabı veren halkımızın iradesi karalanmaya çalışılmaktadır. İsrail tarafından Gazze katliamının başladığı günden bu yana İsrail’le her türlü ticari ilişki yürüten kesimlere ilişkin her hangi bir haber yayınlamayan, basın etik kurallarına uymayan, iktidara yakın basın kuruluşları yalan haberlerle belediyemizi karalanmaya çalışmaktadır.”

HABERİ YAPANLAR HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Van Büyükşehir Belediyesi, Belediyemizi karalamak için yalan ve kara propaganda yürüten basın yayın kuruluşları hakkında suç duyurusunda bulunup gerekli yasal işlemler başlattığını duyurdu.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER