Van’da 23 yıldır ambalaj sektöründe hizmet veren ve bölgenin ambalaj ihtiyaçlarını karşılayan Zeydanoğlu Ambalaj Firması, Kale Yolu üzerinde açtığı dijital ambalaj deposu ile Van ve çevre illere daha kaliteli hizmet sunmayı amaçlıyor. Kurdele kesimi ile başlayan açılış töreni, katılımcıların devasa tesisin bölümlerini gezmeleriyle devam etti. Açılışa, Doğu Şirketler Grubu ve VATSO Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, kentteki iş insanları, STK temsilcileri ve Zeydanoğlu ailesi katıldı. Açılış sonrası açıklamada bulunan Zahir Kandaşoğlu yatırımlarından dolayı aileye teşekkür ederek bu tür girişimlerin il dışında olan iş insanlarının Van’a gelerek yatırım yapmasına teşvik ettiğini söyledi.

“GIDA SEKTÖRÜNE CİDDİ BİR YATIRIM YAPTIK”

Açılış programında konuşan Kandaşoğlu” Hepinizin bildiği gibi, bugün yine Zeydanoğulları olarak gıda sektörüne ciddi bir yatırım yaptık. Dijital bir depo açtık. Bu depo tüm bölgeye hitap edecek. Bu yatırım nedeniyle ailedeki tüm üyelere teşekkür ediyoruz. Öncelikle, Ahmet kardeşimiz bizim için çok değerli bir iş insanıdır. Biliyorsunuz, Van’da bu tür iş insanlarını bulmak çok zor. Onları burada tutmak da çok zor, ama bu aile burada, herkes burada. Bugün gerçekten bize yakışan, tüccarlarımıza yakışan, esnaflarımıza yakışan güzel bir açılış oldu. Güzel bir açılış olmasının sebebi ise tüm esnafların anında katkı sağlayabilmesidir. Bu yılın güzelliği de bu işte. Bu projeye katıldığınız için hepinize minnettarım. Halkımıza, esnaflarımıza, tüccarlarımıza, personelimize teşekkür ediyorum. Hepinize teşekkür ediyorum. Çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.

“ÇARPANAK ADASI, AKDAMAR ADASI VE İN KÖYÜ ETRAFINDA CİDDİ TESİSLER OLACAK”

İş insanlarının Van’a gelerek yatırıma ve istihdama destek vereceklerini açıklayan Kandaşoğlu, “Değerli dostlar, size çok güzel bir haber vermek istiyorum. Bu, açılış için iyi bir fırsat. Birkaç gün önce, birkaç Vanlı yatırımcılara mektup gönderdim. Amerika’da çok sayıda Vanlı yaşıyor. Van’ı yüz yıl önce terk etmişler. Ama günümüzde Van’a geri dönmek isteyen insanlar var. Onlara bir rapor gönderdim. Raporum karşılığında birkaç kişi Van’a geldi. Teşekkür ederim. Bizimle çok ciddi görüşmeler yaptılar. Allah’ın izniyle çok yatırım alacağımızı umuyorum. İyi inşaatlar ve bakım işleri olacak. Van’da uluslararası bir havaalanımız olacak. Van’a bunu kazandırmamız lazım. Van’ın bir parçası olan Çarpanak Adası’nda, Akdamar Adası çevresinde ve in köyü etrafında ciddi tesisler olacak. Bu ekibin kararlı olduğundan eminim. Onları destekliyoruz. Emirlerindeyiz. Umuyorum ki iş insanları Van’a gelecek. İyi bir geri dönüş olacak. İyi akışlar olacak. Ahmet Bey gibi kardeşlerimiz vesile olacak. Bir kez daha teşekkür ederim” diye konuştu. 

“23 YILDIR VAN’DA AMBALAJ SEKTÖRÜNDE FAALİYET GÖSTERMEKTEYİZ “

Açılış sonrası açıklamada bulunan Firma Yetkilisi Ahmet Teknaz, “1972 yılında gıda sektöründe başladık ve son 23 yıldır Van’da ambalaj sektöründe faaliyet göstermekteyiz. Son 5 yıldır bölgeye dağıtım yapıyoruz. Edirne’den Şemdinli’ye kadar hizmet veren bir firmayız. Bu yıl yaklaşık 4000 metrekarelik bir alanda bir depo inşa ettik. Tüm bölgeye hizmet veren bir şirketiz. Buradaki amacımız, kendi ülkemize yatırım yapmak, daha fazla talep sağlamak ve daha büyük yatırımlara vesile olmaktır. Bugünkü açılışta, şirketimizin vizyonunu yenilemek amacıyla bu açılışı düzenledik. Bu programı çoğunluğun değerleriyle gerçekleştirdik. Güzel bir açılış oldu. Buraya gelen herkese teşekkür ederim. Allah hepinizden razı olsun. Güzel bir açılıştı. Mutlu olduk. Sevindik. Teşekkür ederim. Saygılar” ifadelerini kullandı.

Van’da otomobil kontrolden çıktı: 3 yaralı Van’da otomobil kontrolden çıktı: 3 yaralı

“İSTİHDAM SAYISI ARTACAK”

İstihdam ağını ileri zamanlarda daha çok artacağını söyleyen Teknaz, “Buradaki depoda 22 çalışanımız var. 2025’te hedefimiz 40 çalışan, 20 dağıtım aracı, 12 şubemiz var, ortalama olarak bölgeye hitap edecek büyük bir kapasiteye sahibiz, geniş bir pazarlama ekibimiz var. Büyük hedefimiz 2025’te makine filosuna girmek ve daha büyük yatırımlar yapmak. Bu bizim amacımız. Evet, tabii ki bir ekonomik kriz yaşanan bir ülkedeyiz. Buna direnmeye çalışıyoruz, ayakta kalmaya çalışıyoruz. Hedefimiz, daha büyük şeyler yapmak için daha büyük risk almak. Umarım bu krizi hep birlikte atlatacağız. Çok teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

Muhabir: ZENÜN YEŞİL