ŞEHRİVAN HABER - Sosyal medya üzerinden vatandaşları dolandıran şahıs ve çeteler her gün yeni yöntemler denerken Van'da dolandırıcılığın yeni adı bungalov oldu.

Artan tatil maliyetleri ve diğer giderler sonrası vatandaşın alternatif konaklama arayışında olduğu son zamanlarda dolandırıcılar bu yöntem ile bir çok kişiyi dolandırmaya başladı. Vatandaşın büyük rağbet gösterdiği bungalov evler ile reklama çıkan dolandırıcılar, Van'da olmayan evler üzerinden vatandaştan ciddi paralar tahsil ederken bu dolandırıcılık git gide artmaya başladı.

Dev havayolu şirketi iflas etti: 11 milyon dolarlık borç bıraktı Dev havayolu şirketi iflas etti: 11 milyon dolarlık borç bıraktı

Özellike yaz dönemlerinde yazlık konaklamarı olarak aranan bungalov vaadiyle ilana çıkan şahıslar kaporalar ve paranın tamamını tahsil edip ardından kapattıkları hesaplar ile binlerce kişi dolandırdı. Bu yöndeki vakalar ve şikayetler artmaya devam ederken geçtiğimiz günlerde de Edremit Belediyesi'nden önemli bir uyarı geldi.

Edremit Belediyesi, tatil sezonu öncesi kiralık villa, bungalov ve yazlıklar için dolandırıcılık olaylarına karşı uyarılarda bulundu. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü'nün adresi Van gösteren bölgelerde söz konusu bungalov tarzında evler bulunmadığı yönündeki açıklaması yapılırken aynı zamanda vatandaşlar söz konusu ilanlar ve kiralamalar konusunda da uyardı.

Muhabir: VEYSEL İZGİ