Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ın gözaltına alınıp belediyeye kayyım atanmasının ardından bu duruma bir tepki de Van eski Milletvekili ve Gelecek Partisi İzmir Milletvekili Mustafa Bilici’den geldi.

MİLLETVEKİLİ BİLİCİ'DEN AÇIKLAMA

Milletvekili Bilici sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Hakkari Belediyesi’ne kayyum atanması bir halkın seçme ve seçilme hakkının elinden alınmasıdır. Başta Anayasa’nın 127. Maddesi olmak üzere merkezi yönetimin yerel yönetimler üzerindeki baskıcı uygulamalarına izin veren tüm yasal düzenlemeler kaldırılmalıdır. Seçilenler üzerinde açık bir vesayet niteliği taşıyan, demokratik hukuk devletiyle çelişen kayyum uygulamalarına bir an önce son verilmelidir. Seçilmiş belediye başkanlarının yargı kararı olmaksızın görevden el çektirilmesini asla tasvip etmiyoruz” dedi.

HAKKARİ’DE NE OLMUŞTU

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış Van’da gözaltına alındı. Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Akış hakkında gözaltı kararı verildi. Bunun üzerine Van’da bulunan Akış, Van Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı. İçişleri Bakanlığı, Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ın gözaltına alınmasının ardından bir açıklama yaptı. Yaşanan gelişmelerinden ardından İçişleri Bakanlığı flaş bir karar alarak Hakkari Belediye Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış’ı görevden alıp kayyum atadığını açıkladı.

Dünyada ziyaret edemeyeceğiniz 5 yasak bölge! Dünyada ziyaret edemeyeceğiniz 5 yasak bölge!

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER MERKEZİ