Van Bölgesindeki Merkezi ve İlgi Çekici Noktalar şeklinde sosyal medyada yapılan bazı yorumları  sizler için derledik.

Özellikle Van’a gelen yerli ve yabancı turistler Van’ın merkezi ve ilgi çekici noktaları hakkında yorumlarda bulundu.

Yapılan yorumlarda ise daha çok “Mutlaka Van’a gidin ve Van’ı gezin” şeklinde oldu.

Van doğa güzellikleriyle birçok yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapıyor. Van’ı merak eden, görmek ve ziyaret etmek isteyen turistler Van’ın güzelliklerine doyamıyor.

Van’ın merkezi ve ilgi çekici noktaları ise şöyle sıralandı;

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yazgı, Van'da kütüphane açılışında konuştu! Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yazgı, Van'da kütüphane açılışında konuştu!

1.       Eski Van

2.       Cumhuriyet Caddesi

3.       Tuşba

4.       Van Iskelesi

5.       Geleneksel Van Evleri̇ Mahallesi

Van’ın Bölgesindeki merkezi ve ilgi çekici noktalara dair yapılan bazı yorumlar ise şöyle;

“Van kalesinin yaninda olan ve bazi kalintilari bulunan tarihi alandir.Antik kentten geriye bazi kalintilar kalmıstir.Kazı calışmaları devam etmektedir.”

“Cumhuriyet Caddesi Van’ın işlek caddesiymiş. Alışveriş, restoran vs bu caddede toplanmış genel olarak. Van yemekleri güzel. Bir de kuyumcularda değişik otantik el işçiliği takılar alınabilir, muhteşemler... Van’ a gelmişseniz Van Gölü’nde yüzün, Edremit’te Van balığı yiyin.Tekne ile Akdamar Adasına gidip kiliseyi görüp çay için...Arabayla geldiyseniz Muradiye Şelalesine gidip, İshakpaşa Sarayını gezin. Son 2 yer biraz uzak. Bilgi alıp da gitmeyi unutmayın.”

“Eski Van, Van kalesinin yaninda olan ve bazi kalintilari bulunan tarihi alandir.Antik kentten geriye bazi kalintilar kalmıstir.Kazı calışmaları devam etmektedir. Mutlaka Van’a gidin ve Van’ı gezin”

Muhabir: HABER MERKEZİ