Van doğa güzellikleriyle birçok yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapıyor. Van’ı merak eden, görmek ve ziyaret etmek isteyen gezgin ve turistler Van’ın güzelliklerine doyamıyor.

Van’a hayran kalan turist ve gezginler, sosyal medya üzerinden çeşitli yorumlarda bulunurken Van’ı öve öve bitiremeyen gezginler, gezdikleri ve beğendikleri yerleri yazıyor. Aynı zamanda Van’a gelen gezginlerin beğenilerine göre ençok beğendiği 6 yeri sıralandı.

Gezginlerin beğenilerine göre sıralanmış 6 yer;

1. Akdamar Adası

2. Van Gölü

3. Akdamar Kilisesi

4. Muradiye Şelalesi

5. Hoşap Kalesi

Eski Van Şehri’nde kent adına heyecanlandıran keşif! Eski Van Şehri’nde kent adına heyecanlandıran keşif!

6. Çavuştepe Antik Urartı bölgesi

Gezgin ve turistlerin Van’ın güzelliklerini ve hayran duydukları bölgelere dair yaptığı bazı yorumlar ise şöyle;

“Van Gölü'nün muhteşem doğa güzelliği Akdamar Adası'nı bir taç gibi süsleyen tarihi Ermeni Kilisesi. Yol üzerinden kalkan teknelerle geçiliyor.

Cennet vatanımızın en büyük gölü. Suyu sodalı. Meşhur inci kefallerinin yuvası. Bir ucu Tatvan'dadır. Özellikle Edremit ilçesinde sahil şeridi deniz kenarı havasındadır. Meşhur Akdamar Adası'na ev sahipliği yapar.”

“Adaya ulaşabilmek için Gevaş a giden araçlara bilmeniz gerekiyor. Araç sizi teknelerin kalktığı yere bırakıyor, oradan...”

“Adını Bağdat seferine çıkan Sultan IV. Murat'tan alır. Şelalenin yüksekliği 18 m'dir. Sadece şelalenin güzelliğinden değil, çevresinde oluşan bitki örtüsü ile de ilgi çeker. Muradiye ilçe merkezinin 8 km kadar kuzeyinde bulunur.”

“2013 Van gezimizde ziyaret etmiştik. Van yolu üzerinden kalkan teknelerle geçiliyor. Adaya girişte bir ücret alınıyordu, müze kartımız olduğu için giriş ücreti vermemiştik. Adanın her köşesi ayrı bir güzellikteydi, Çay kahve içebildiğimiz küçük bir işletme vardı.”

Muhabir: VEYSEL İZGİ-ZENÜN YEŞİL