Öncelikli olarak organ nakli vakalarında, yoğun bakım ünitelerinin yetersiz kaldığı anlarda, afet olaylarında ve benzeri durumlarda Sağlık Bakanlığı Genel Müdürlüğü'nce uygun görülen görevlerde Sağlık Bakanlığı Hava Ambulans hizmetini ücretsiz olarak verilen bir hizmet alanı olan Ambulans Uçaklar, Van’da birçok hastanın umudu oluyor.

Aynı zamanda hem şehir içi hem de şehir dışı sağlık alanında büyük önem taşıyan Ambulans helikopterler de aynı şekilde  sağlık alanında büyük önem taşımakta.

Şu anda Van, Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Antalya, Konya, Samsun, Trabzon, Erzurum, Kayseri, Malatya, Diyarbakır'da konuşlanmış toplam 13 helikopter ambulans yurt içindeki hastalara hizmet sunuyor.

Yiyenler kolay kolay hasta olmuyor! Fiyatı pazarda sadece 40 lira Yiyenler kolay kolay hasta olmuyor! Fiyatı pazarda sadece 40 lira

PEKİ ÖNCELİKLİ HASTALAR KİMLER?

Öncelikli olarak organ nakli vakalarında, yoğun bakım ünitelerinin yetersiz kaldığı anlarda, afet olaylarında ve benzeri durumlarda Sağlık Bakanlığı Genel Müdürlüğü'nce uygun görülen görevlerde Sağlık Bakanlığı Hava Ambulans hizmetini ücretsiz olarak alınabiliniyor.

Muhabir: ZENÜN YEŞİL