ŞEHRİVAN HABER - Van şehrinin genelindeki bakımsız kalmış ve kaderine terkedilmiş park, kaldırım, refüj ve kavşak sorunu katlanarak artmaya devam ediyor.

Şehrivan'ın son yıllarda en sık gündeme getirdiği konuların başında gelen kentteki yaşam alanlarının bakımsızlığı devam ediyor. Son bir kaç yıldır sık sık konuşulan konuyla ilgili adım atılmazken özellikle Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün sorumluluk alanında olan bölgelerdeki kötü görüntüler vatandaşların da radarına takılıyor.

Van'ın Karayolları sorumluluğunda olan Van-Erciş Karayolu, İpekyolu Caddesi, Van-Bitlis Karayolu gibi alanlardaki bakımsız görüntüler sürerken vatandaşlar kent genelinde kaderine terkedilen bir dizi diğer alanlardan görüntüler paylaştı. Son bir kaç yıldır daha çok Otogar Kavşağı, Emniyet Müdürlüğü Kavşağı gibi alanlar gündeme gelirken, özellikle Tuşba ilçesi sınırlarında bulunan alanlardaki bakımsız görüntülerin sayısı her geçen gün artıyor.

ÜNİVERSİTE KAVŞAĞINDAKİ GÖRÜNTÜ KÖTÜ!

Erciş yolu boyunca sararmış otlar, çöp içindeki kaldırımlar geçtiğimiz yıl da çok gündem olurken bazı vatandaşlar sosyal medyada bu alanların son çekilen görüntülerini paylaştı. Fotoğraflarda Van YÜzüncü Yıl Üniversitesisi'nin kavşağında bulunan kavşaktaki otların tamamen kuruduğu ve kavşağın harabe bir halde oludğu görüldü. Aynı zamanda o kavşakta çöplerin bulunduğu ve civardaki tüm alanların da benzer şekilde sararmış ve adeta çimin kalmadığı bir hale geldiği görüldü.

Resim

CADDE BOYUNCA MANZARALAR AYNI!

Aynı vatandaşlar cadde boyunca farklı görüntüler de paylaşarak Van Sanayi Sitesi, Marangozlar Sitesi gibi alanlarda da manzaranın aynı olduğunu gösterdi. Bölgeden fotoğraflar paylaşan vatandaşlar, o çirkin manzaralar ile ilgili olarak şu ifadeleri paylaştı; "Eski ve yeni sanayi siteleri marangozlar dahil içler acısı durumda çevreleri, buraları için de bir temizlik seferberliği başlattınız nasıl olur? Ayrıca sanayi yolları ve kavşakların hali de içler acısı yeşilden peyzajdan yoksun bunlarda gözden geçirilmesi lazım."

Resim

Van Gölü derinliklerindeki antik kent! Van Gölü derinliklerindeki antik kent!

OTOGAR KAVŞAĞI DA BENZER HALDEYDİ, YILLAR SONRA ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Öte yandan Van'da yıllardır benzer kaderi yaşayan Otogar Kavşağı ve Emniyet Kavşağı gibi alanlarda da bakımsızlıktan dolayı çimler kurumuş ve kaldırım ile refüjler kuru toprak halini almıştı. Yıllardır dile getirilen ve vatandaşların büyük tepki gösterdiği bu bakımsızlık sonrası Karayolları, geçtiğimiz haftalarda bir çalışma başlatmıştı.

Muhabir: VEYSEL İZGİ