Eylül ayına girilmesiyle Van’da hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam ediyor. Bunaltıcı sıcaklardan bulanan Vanlılar Van Gölü sahillerine ve piknik alanlarına akın ederken Meteorolojiden Van’a önemli bir uyarı geldi.

Narin Güran cinayetinde yeni detaylar ortaya çıktı! Narin Güran cinayetinde yeni detaylar ortaya çıktı!

Ülkemizin kuzeydoğu ve güney kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz'in Toroslar kesimi ile İskenderun Körfezi çevreleri, İç Anadolu'nun güneybatısı ve Ankara'nın kuzey çevreleri, Orta Karadeniz kıyıları ile Sinop çevreleri ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarının doğusu, Antalya'nın iç kesimleri ve Isparta'nın doğu çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklıklarının ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin edilirken rüzgarın genellikle kuzeyli, güneydoğu ve doğu kesimlerde güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların, Ordu, Giresun, Rize ve Artvin çevrelerinde, Antalya'nın iç kesimleri, Isparta'nın doğu çevrelerinde, Muş, Bitlis ve Van’ın kuzey ilçelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli tedbirli olunması gerekmektedir.

4 İL İÇİN SARI KOD UYARISI

Meteoroloji İstanbul ve Van olmak üzere 32 il için sağanak uyarısı yaparken Giresun, Ordu, Rize, Trabzon için de Sarı kod uyarısı yaptı.

DOĞU ANADOLU

Parçalı yer yer çok bulutlu, kuzey ve batısının yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Van’ın kuzey ilçeleri, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

VAN °C, 27°C

Hava parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey ilçelerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

ERZURUM °C, 23°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra yerel kuvvetli olması bekleniyor.

KARS °C, 22°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yerel kuvvetli olması bekleniyor.

MALATYA °C, 32°C

Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

Muhabir: NECMETTİN DURSUN