İpekyolu Futbol sahasındaki açılış programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlayan programda, sporcular gösteriler sahneledi. Halk oyunları gösterisinin yapıldığı etkinlikte konuşan Vali Ozan Balcı, iki yılda spora çok önemli yatırımlar yapıldığını belirterek, Gelecek nesiller bizim için çok önemli. Bundan dolayı onların akademik, fiziksel, ruh sağlığı, zihinsel anlamda iyi olmaları bizim için elzemdir dedi.

Van’da 4 bin TL burs başvuruları başladı! İşte şartlar ve son başvuru tarihi Van’da 4 bin TL burs başvuruları başladı! İşte şartlar ve son başvuru tarihi

“GENÇLERİMİZ VE ÇOCUKLARIMIZ İÇİN ÇOK GÜZEL İŞLER YAPTIK”

Halkoyunları gösterisi sonrası konuşan Van Valisi Ozan Balcı, “İki yılda spora çok önemli yatırımlar yapıldığını belirterek; Gelecek nesiller bizim için çok önemli. Bundan dolayı onların akademik, fiziksel, ruh sağlığı, zihinsel anlamda iyi olmaları bizim için elzemdir. Bu yüzden devletimizin bütün imkanlarını, kapasitesini çocuklar ve gençler için kullanmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Gençlerimiz ve çocuklarımız için çok güzel işler yaptık, yapıyoruz.” Dedi.

BALCI: SON İKİ YILDA ÇOK GÜZEL KAPSAMLI SPORCU FABRİKALARI YAPTIK

Spora büyük önem veren ailelerin olduğunu belirten Balcı, “İlimizin çok güzel antrenör, beden eğitimi kadrosu var. Onları destekliyoruz. Ayrıca spora büyük önem veren ailelerimiz. Onları da tebrik ediyorum. Son iki yılda çok güzel kapsamlı sporcu fabrikaları yaptık. Okullarımıza 300 tane voleybol, basketbol sahası yapıldı. Yine okullarımıza 76 tane halı saha yapılıyor. 26 tane kapalı spor salonu yapıldı, hepsi hizmette. 13 tane yüzme havuzu yapıldı. Amatör spor kulüpleri ve okulla 50 milyon TL’lik malzeme desteğinde bulunduk. Edremit’te spor adasında spor lisesi yapıyoruz. Bittiğinde ilimizin sporuna çok büyük katkı sağlayacak.” İfadelerini kullandı.

“SPORU SEVEN, SPORU DESTEKLEYEN BİR VALİ OLARAK SPORCULARLA BERABER OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM”

Çocuklarımızın sadece ilde değil bölgede de önemli başarılara imza atıklarını söyleyen Balcı, “Ben şuna inanıyorum; kısa ve orta vadede ilimizdeki çocuklarımız sadece ilde değil, bölgesel, ulusal ve uluslararası yarışmalarda önemli dereceler elde edecek. Sporu seven, sporu destekleyen bir Vali olarak sporcularla beraber olmaktan, onların başarılarını paylaşmaktan da büyük mutluluk duyuyorum. Spora desteğimiz devam edecek. 40 ayrı branşta açılacak ücretsiz yaz spor okullarının hayırlı olmasını diliyorum.”

Programa, Vali Yardımcısı Adem Balkanlıoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yalçın Özdemir, İl Milli Eğitim Müdürü M. Nurettin Aras, sporcu camiası, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - ZENÜN YEŞİL-ŞABAN BEYAZSAÇ