VAN

Van'da şiddetli sağanak, sel ve taşkınlara neden oldu!

Van’da iki gündür devam eden sağanak yağış kentte günlük hayatı olumsuz etkiledi. Dün Başkale’de sele neden olan şiddetli yağış bu günde kent merkezi ve Saray’da şiddetini arttırdı. Saray’da etkili olan şiddetli yağış sele neden olurken dereler taştı, birçok evi su bastı.

Abone Ol

Van il genelinde etkili olan yağış sonrası birçok ilçede sel ve taşkınlara neden oldu. Etkili olan yağış sonrası Saray ilçesine bağlı Karahisar Mahallesi’nde sel meydana gelirken dereler taştı, birçok evi su bastı.

GENİŞ ÇAPLI ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Büyükşehir Belediyesi ile Saray Belediyesi’ne bağlı ekipler, sel ve su taşkınlarının olduğu bölgelerde geniş kapsamlı çalışmalar başlattı. Sel nedeniyle birçok evi su bastı ve maddi hasar meydana gelirken, Belediye ekipleri mahallede geniş kapsamlı çalışmalarını sürdürüyor.

EŞBAŞKANLAR GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNDE BULUNDU

Yapılan çalışmalara Saray Belediye Eşbaşkanları Davut Acar ve Filiz Öztürk de eşlik ederek, yerinde inceledi. Ayrıca, dün ve bugün diğer bölgelerde meydana gelen sel nedeniyle ekipler alanda çalışmalarını sürdürüyor. Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan, selden etkilenen yurttaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu.