Van Fırıncılar başkanı Sabri Işık, artan girdi ve maliyetlerden dolayı pide ekmeğinin ardından somun ekmeğin fiyatına da zam geldi. 

Van Fırıncılar başkanı Sabri Işık yaptığı açıklama ile zammı şu sözlerle duyurdu. Başkan Sabri Işık; "Ekmek üretimindeki girdilerin devamlı artması, una son haftalarda gelen zam, mayanın kolisine bir haftada içinde 200 TL zam gelmesi, elemanın yüksek maaşı, kiraların sık sık artış göstermesi ve geride kalan 20’ye yakın gider kaleminin devamlı artması sonucu ekmek zam talebimiz bakanlıkça olumlu karşılanmıştır.

Gurme ve Gastronomi Fuarı Van’ın tanıtımına büyük katkı sağladı Gurme ve Gastronomi Fuarı Van’ın tanıtımına büyük katkı sağladı

PİDE EKMEĞİNİN ARDINDA SOMUN EKMEĞE DE ZAM GELDİ

İki gün önce 200 gr. özel üretim pide ekmeğini 8 TL’den 9 TL’ye satılacağını duyurmuştuk. Ayın 30’u pazartesi günü 210 gram somun ekmek satış fiyatı 8 TL’den 9 TL’ye çıkmıştır. Bu fiyat talep edildiği tarihten şimdiye kadar geçen 45 günlük zaman diliminde ekmek üretimdeki girdi fiyatları yine artmış bulunmaktadır Van esnaflar olarak ekmek fiyatımız diğer illere göre hep daha uygundur" ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ