Kentin son 20 yılda en çok tartıştığı yatırımlardan ve çözüm bekleyen sorunlardan biri olan çok katlı otopark binası şu sıralar yine gündemi meşgul ediyor.

Kentte trafiğin tam bir çileye döndüğü süreçte vatandaşların park ve otopark sorunu da büyürken kentin merkezinde bulunan binanın işlevsizliği tartışma konusu oldu. Vatandaşın park edecek yer bulamadığı ve kentin trafiğinin akmaz olduğu süreçte yeni arayışlar sürerken geçtiğimiz günlerde ortaya atılan bir iddia kentte şaşkınlık yarattı. Vanlı iş insanı, Van TSO ve Van TB eski başkanı Feridun Irak’ın çok katlı otopark olarak inşa edilen daha sonra da iş merkezine dönüştürülen binanın yıkılacağı iddiası gündeme bomba gibi düştü. Irak, paylaşımında; “Yıkım kararı alındığını hak sahibi esnafla görüşmeler yapıldığını duydum. AVM’ye çevirme hikayesiyle güzelim çok katlı otoparkın statiğini bozdular. Günlük kurla verilen zarar üç yüz milyon lira civarındadır. Bu zararı verenlerden hesap sorulmalıdır.” Sözlerine yer verdi.

Filistin'e destek için Vanlı öğrencilerden dikkat çeken klip! Filistin'e destek için Vanlı öğrencilerden dikkat çeken klip!

YIKILACAK MI? KULLANILACAK MI?

Otopark olmaktan çıkarılıp bir çarşıya dönüştürülen binada görüşmeler yapıldığı ve satışa hazırlanıldığı iddiası ile ilgili buna rağmen bir açıklama yapılmazken, trafiğin büyük bir sorun olduğu kentte vatandaş yeniden bu bina ile ilgili bir karar alınması gerektiğini dile getirmeye başladı. Vatandaşın ve esnafın bu alanın otopark olarak kullanılacaksa bu şekilde düzenlenmesi gerektiği, olmayacaksa da makus talihinden kurtulması gerektiğini ifade ederken yüzlerce milyonluk zararın faturası ise her geçen gün kabarmaya devam ediyor.

Muhabir: FATMANUR POLATCAN