Van Büyükşehir Belediyesi, eski devlet hastanesi yerleşkesinde halka ucuz yemek hizmeti verecek vermek için Halk Lokantası’nı hizmete açtı. İpekyolu ilçesinde açılışı yapılan Kent Lokantası’nda 3 çeşit yemeğin 70 TL olarak belirlendi.

Eşbaşkan Neslihan Şedal, “Bugün burada Halk Lokantamızın açılışı için bir araya geldik. Halkçı bir belediye olarak toplumun ihtiyaçlarını tespit edip ihtiyaçlar doğrultusunda projeler üretiyoruz. Bugün de burada açılışını yaptığımız bu lokanta dar gelirli vatandaşlara bu zor günde az da olsa ekonomik bir destek sağlayacaktır. Bu lokanta sadece burayla sınırlı kalmayacak. Yine kentin farklı noktalarında yakın zamanda halk lokantalarımızı hizmete açacağız. Kentimize hayırlı olsun” dedi.

‘HALK MARKETLERİ DE AÇACAĞIZ’

Ekonomik sıkıntılar yaşayan vatandaşlara destek olmak amacıyla Halk Marketleri de açacaklarını belirten Şedal, “Ne yazık ki halkımız büyük bir ekonomik kriz içinde. Lokantalarımızı açtık. Şimdi de çok yakın zamanda halk marketlerimizi hizmete açacağız. Vatandaşlarımız bu marketlere giderek piyasanın altında ucuz fiyatlara ihtiyaçlarını karşılayacaklar” diye konuştu.

‘PROJELERİMİZ SÜRECEK’

Van halkının en iyi hizmetlere layık olduğunu ifade eden Eşbaşkan Abdullah Zeydan ise, şunları kaydetti: “Şehrimizin yeni lokantası, Halkın Lokantası halkımıza hayırlı uğurlu olsun. Ekonomik sıkıntıların yaşandığı bu dönemde şehrimizde yoksulluk içinde yaşayan birçok vatandaşımızın olduğunun farkındayız. Bizler de bu vatandaşlarımıza ulaşmak için birçok projeyi hayata geçirdik. Bugün de halk lokantamızı hizmete açtık. Bu lokantamız öğrencilere, emeklilere, işsiz gençlere hizmet verecek. Yine kentimizin gelişimi için turizme, hayvancılığa, tarıma sanayiye de ağırlık vereceğiz. Bunlarla alakalı planlarımız projelerimiz hazır. Önümüzdeki aylar içinde de bu çalışmaları halkla paylaşacağız. Halkımız her şeyin en iyisine en güzeline layıktır. Bizler halkımızın hizmetkârlarıyız” dedi.

PAZAR GÜNÜ HARİÇ HER GÜN SICAK YEMEK

Lokanta Vali Mithat Bey Mahallesi sınırları içerisinde bulunan eski devlet hastanesi yerleşkesinde Büyükşehir Belediyesi’ne ait parkta hizmet veriyor. Lokanta, pazar günü hariç her gün 12.00-17.00 saatleri arasında açık kalacak.

VGC’den “Dijital Habercilik Eğitimi" VGC’den “Dijital Habercilik Eğitimi"

ÜÇ ÇEŞİT YEMEK 70 TL

Kent Lokantası’nda 3 çeşit yemeğin 70 TL olarak açıklanırken menünün ise günlük olarak değişeceği belirtildi.

Kent Lokantası’nın açılışına, Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan, Edremit Belediyesi Eşbaşkanı Rabia Başak Koç, Gevaş Belediyesi Eşbaşkanı Kübra Aktı, Muradiye Belediye Eşbaşkanı Barış Yılmaz, belediye meclis üyeleri, daire başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ