Van’da öğrenciler başta olmak üzere dezavantajlı ve ihtiyaç sahibi aileler için kapsamlı bir çalışma sonucunda 2 bin öğrenciye burs vereceğini duyuran Van Büyükşehir, ayrıca ilk aşamada bin 500 ihtiyaç sahibi aileye “Sosyal Kart” vereceğini duyurdu.

GENÇLERİN VE ÇOCUKLARIN EĞİTİMLERİNE KATKI SAĞLAYACAK

Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan talimatıyla kentteki derin yoksulluk ve işsizlikle birlikte bozulan sosyal dengenin inşası için kolları sıvarken gençlerin ve çocukların eğitimlerine katkı sağlayacak bir projeye başlatıyor.

ÇOCUKLARIN VE GENÇLERİN GELECEĞİNE YATIRIM

Van yeni döneme hazır! Van yeni döneme hazır!

Sosyal belediyecilik anlayışının en önemli başlıklarından biri olan çocukların ve gençlerin eğitimine katkı sağlamak adına yürütülen çalışma sonucunda Van Büyükşehir Belediyesi, ilk etapta Van nüfusuna kayıtlı olup, il dışında eğitim gören 2 bin üniversite öğrencisine 9 ay buyunca ayda 4000 TL eğitim desteği verecek.

İL DIŞINDAN VAN’A GELEN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNE YURT DESTEĞİ

İl dışından gelip Van’da eğitim gören ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine de yurt desteği verilmesi ve ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına kreş desteği de sağlayacak olan Belediye, ayrıca kurum personelinin çocuklarına da kreş desteği verecek.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ