TOKİ’den Van’daki konut soruna çözüm olacak dev proje! TOKİ’den Van’daki konut soruna çözüm olacak dev proje!

Türkiye'nin yenilenebilir enerjideki payı son 21 yılda yapılan yatırımlarla büyük artışlar yaşanırken Van’a yapılan yenilenebilir enerji yatırımlar ile Türkiye’nin bu alandaki en büyük paya sahip il olmaya devam ediyor. Türkiye'nin yenilenebilir enerjideki kurulu gücü artarken, Van da yenilenebilir enerji yatırımları için en cazip kentlerin başında geliyor. Bu kapsamda; Akfen Elektrik, Van Edremit’eki Gölbaşı ve Bakımlı mahallelerinde depolamalı güneş santrali (DEPGES) kuracak.

AKFEN DEPOLAMALI GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ (DEPGES) KURACAK

Akfen Elektrik Enerjisi Toptan Satış AŞ, Van’ın Edremit ilçesinde depolamalı güneş enerji santrali (DEPGES) kuracak. Gölkaşı ve Bakımlı Mahalleleri mevkiinde yer alacak GES üretim tesisi 50 MWe’lik kurulu güce sahip olacak ve 50 MWe kapasiteli depolama şeklinde projelendirilecek.

900 MİLYON TL’LİK YATIRIM

Van Edremit’e kurulacak depolamalı güneş santralinde yılda 100 milyon kilovatsaat elektrik üretilmesi öngörülürken projeye ilişkin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci de başlatıldı. 100 milyon KWH elektrik depolamalı (DEPGES) yatırımın tutarı ise yaklaşık 900 milyon TL olarak hesaplandı.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - ŞABAN BEYAZSAÇ-NECMETTİN DURSUN