ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN-VEYSEL İZGİ

14 Mayıs 2023’teki Genel Seçimlerinde AK Parti’nin kazandığı iki milletvekilinden biri olarak seçilen Kayhan Türkmenoğlu kentle ilgili önemli konu ve sorunların takipçisi olmaya devam ediyor. Önceki vekilliği sonrasında da Van’a dönüp Van’da yaşayan ve Van hassasiyeti bilinen Türkmenoğlu, bu dönem de Ankara-Van arasında mekik dokumayı sürdürüyor. İlk vekilliği döneminde kentin önemli sorunlarının çözüme kavuşturan, büyük yatırımların öncüsü olan ve Kapıköy gibi meselelerde kazanımlar elde edilmesini sağlayan Türkmenoğlu, bu dönem de çalışmalarını sürdürürken ikinci vekillik döneminde genel bir değerlendirme yaptı. Meclisin tatile girmesiyle birlikte kente dönen Türkmenoğlu, Van’daki gazetecilerle bir araya gelerek seçim sonrası bir yılı değerlendirdi. Eğitimden sağlığa, turizmden ulaşıma pek çok alanda hayata geçirilen projelerle ilgili bilgi veren Türkmenoğlu, “Van sahipsizdir” söylemine tepki göstererek, “Van sahipsiz değil, herkes Van için çalışıyor” dedi. Türkmenoğlu merak konusu olan birçok konuyla ilgili de soruları cevapladı.

TÜRKMENOĞLU: VAN’IN KRONİK SORUNLARINI ÇÖZMEK İÇİN ÇABA HARCADIM

Vekilliğinin ikinci döneminde de adından söz ettiren bir süreç yürüten Van Milletvekili Türkmenoğlu, gazetecilerle yaptığı buluşmada geçmişte de Van’ın sorunlarını çözmek için çaba sarf ettiğini hatırlattı. Hem il başkanlığı hem milletvekilliği gibi görevler yapan, aynı zamanda STK geçmişi de olan Türkmenoğlu konuyla ilgili olarak; “Bildiğiniz gibi bu şehirdi sizlerle beraber hayatımı sürdürüyorum. Ticaretle uğraştığımız için zaman zaman sivil toplum örgütleriyle uğraştık. Spordan, sosyal aktivitelere, ekonomiden ticarete her alanda mutlaka aktif çalışmamız olmuştur. 2001 yılında AK Parti’nin kurulmasıyla siyaset sahnesine atıldım. 2002 yılında belediye meclis üyeliğiyle memleketimizin sorunlarını çözmek için canla başla çalışmaya başladık. 2007-2011 yılları arasında da kıymetli hemşehrilerimizin teveccühleriyle, destekleriyle 23. Dönem Van Milletvekili seçildim. O dönemlerde parlamentoyu tanıma fırsatım oldu. O günlerde de bu şehrin kronik sorunlarını çözmek için çaba harcadım” dedi. 

Van heyetinden kentin sorunları ve projeleri için Ankara çıkarması Van heyetinden kentin sorunları ve projeleri için Ankara çıkarması

İLK DÖNEMİNDE DE ÖNEMLİ İŞLERE İMZA ATMIŞTI

AK Parti Teşkilat tüzüğünün kendisine vermiş olduğu görevleri layıkıyla yerine getirmeye çalıştığını belirten Türkmenoğlu, “Kapıköy Sınır Kapısı’nın küçük araçlara açılması hususunda girişimlerimiz oldu. Van Gölü’nde yat limanı yapılması, bu şehirde ekonominin, ticaretin canlanması için ulusal çaptaki şirketleri buraya yönlendirilmesi gibi birçok projeye öncülük ettim. Nihayetinde süreç hızlı geliştiği için bir dönemde AK Parti Van İl Başkanlığı görevini yürüttüm. AK Parti Teşkilat tüzüğünün bize vermiş olduğu görevleri layıkıyla yerine getirmeye çalıştık. Görevlerimiz içerisinde bir teşkilat oluşturulduk. Van teşkilatımızı sarsılmaz, güçlendirmeye gayret ettik. Dünyanın birçok ülkesine örnek olmuş teşkilatlarımız var. Biz bayrağı devraldığımızda daha iyi bir yere taşımak için gayret gösterdik. 2023 seçimlerinde tekrar Van’ımızı temsil etmek için kıymetli hemşehrilerimizin tercihleriyle 28. Dönem Van Milletvekili seçildim. Bu görevi bize tevdi eden ve bu görev için bize destek olan Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, AK Parti ve tüm Vanlı hemşehrilerime teşekkür ederim” ifadelerini kullandı. 

TÜRKMENOĞLU: MAKAMLARDA OTURANLAR, SORUMLULUK ALMALI

Türkmenoğlu, kentteki sorunların çözümü noktasında çalıştıklarını aktararak, “Biz üzerimize sorumluluk aldık. Benim her zaman kırmızı çizgi diye bir sözüm var. Çözümde görev almayan sorunun bir parçasıdır. Eğer bir yerde, bir koltukta, bir mevkide, bir makamda oturuyorsanız orada sorumluluk almış oluyorsunuz. Sorumluluk alan adam da çözüm üretecek. Eğer bu çözümü üretmezsen sorun kendisidir. Haliyle biz bu bilinçle bu şehirde gördüğümüz aksaklıkları, eksiklikleri kendi alanımıza düşen her görevi en iyi şekilde yerine getirmek için gayret sarf ediyoruz. Bu şehrin yerel yönetimleri, sivil toplum örgütleri, basının görevleri farklıdır. Hatta meslek odaları ve sivil toplum örgütlerinin de görevleri farklıdır. Meslek odası ile sivil toplum örgütlerini karıştırmamalıyız. Çünkü meslek odaları aynı zamanda kamu tarafından desteklenen kuruluşlardır ama sivil toplum kuruluşları tamamen hür düşünceye sahip kuruluşlardır. Herkes kendi işini yaparsa bu şehirde çok daha iyi netice alırız ama herkes birbirinin işine karışırsa bu şehirde çözüm noktasında çok, çok zorlanırız” diye aktardı. 

“AK PARTİ VAN’DA ÇOK GÜZEL İŞLERE İMZA ATTI”

AK Parti’nin Van’da çok güzel işlere imza attığını ifade eden Türkmenoğlu, aynı zamanda 23 yıllık AK Parti iktidarında yapılan önemli çalışmalardan da söz etti. Kent ve bölgede huzur ortamının sağlanması, temel hizmetlerin ulaşması gibi birçok konuya değinen Türkmenoğlu, son birkaç yılda yapılan çalışmalardan da söz etti. Özellikle kentin su ile buluşmasını sağlayan çalışmalara parantez açan Türkmenoğlu; “Bir yerde çöl varsa orada sefalet vardır. Geçmişten bugüne baktığınızda 4 barajımızın buna bağlı olarak da 6 göletimizin olduğunu ifade etmek istiyorum. Başlattığımız gölet ve baraj projeleri hızla devam etmektedir. Şu ana kadar 6 gölet bulunan ilimizde, 2024 ve 2025 yılları arasında 12 yeni gölet daha kazandırmak için çalışmalarımızı başlatmış bulunuyoruz. Bu işi dertlenip bu işle ilgilenmek lazım” diye aktardı. Türkmenoğlu, Çubuklu barajı için de çalışmaların devam ettiğini açıkladı. 

TÜRKMENOĞLU, SAĞLIKTAKİ SON DURUMU PAYLAŞTI

Türkmenoğlu, sağlık alanında kentte yapılan çalışmalara değinerek, “Bu şehrin en önemli meselelerinden biri de sağlık alanında çok güzel yatırımlarımız var. Hastanelerimize baktığımızda Van YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi’nde bir ek binası ihtiyacı var ama Van Eğitim ve Araştırma Hastanemizde daha iyi, daha konforlu, bölgeye hitap edebilecek, bizim de bir şehir hastanemiz olsun diye son 5 yıldan bugüne kadar Sağlık Bakanlığı yatırım planında Van’a bir şey yapmamış ama bugünden itibaren Sağlık Bakanlığımız hali hazırda 11 hastanemiz, 3 bin yatağımız, 11 bin personelimiz var. Bunlar Van’ın sağlığına hizmet ediyor ama biz bununla yetinmiyoruz. Bunun üstüne 800 yataklı ve 220 bin metrekare kapalı alana sahip olan bir hastane daha Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yanına yapıyoruz” dedi. 

ŞEHİR HASTANESİ İÇİN HEYECAN VEREN AÇIKLAMA

Kentte yapılan hastaneler ile ilgili konuşan Türkmenoğlu, “Oraya kampüs havası estireceğiz, orası şehir hastanesi olacak. Onkolojiden, kadın doğuma her alanda orada Ankara’da gördüğümüz Etlik Şehir Hastanesi gibi komplike bir şehir hastanesi gerçekleştiriyoruz. Aynı zamanda orası bir akademik alana da kavuşmuş olacak. Araştırma hastanesi olacak. Hastanızı oraya götürdüğünüzde her şeyini orada yapacaklar. 800 yataklı hastanemizin projesi bitti, yer tahsisi yapıldı. İnşallah önümüzdeki ay sayın Bakanımız Van’a geldiğinde müjdesini verecek. Buna bağlı olarak Erciş’e 200 yataklı ek hastane yapıyoruz. Muradiye’ye 150 yataklı yeni bir hastane yapıyoruz. Başkale’ye 75 yataklı hastane yapıyoruz. Başkale’deki hastanenin yapılması işi 3 defa ihale edildi fakat bir türlü maliyetlerin düşük olması nedeniyle alan müteahhit olmadı. Şimdi biz onu da YİKOB’a yaptırıyoruz. Bahçesaray ve Gevaş’ta hastanemizin yapım çalışmaları devam etmektedir” ifadelerini kullandı. 

Van Genel (4)-2

TÜRKMENOĞLU: VAN’I BÜYÜTECEĞİZ

Türkmenoğlu, şehri büyütmek istediklerinin altını çizerek şunları söyledi: “Biz şehri büyüteceğiz. 1071 yılından 1915 yılına kadar bu şehir Van Kalesi’nin güneyindeydi. Bin yıllık bir şehirdir. 1915’ten sonra şehir Cumhuriyet Caddesi tarafına kaydı. Buralar o zaman üzüm bağlarıydı. Buralarda şehir diye bir şey yoktu. İki Cumhuriyet dönemi sürecinin gördüğünüz Cumhuriyet Caddesi, dikkat ederseniz Cumhuriyet Caddesi, Hacıbekir Caddesi’ni baz alır, Hacıbekir Kışlasına baktığınızda Toprakkale’ye kadar ip gibi bir cadde gider. Soydan Kavşağından bakarsınız Van Kalesi’ni görürsünüz. Beşyol Meydanından baktığınız zaman İskele’yi görürsünüz. Bu kadar önemli, stratejik, simetrik caddeler yapılmış, ama ara sokaklar seyri sömürtüyor. Gelişmiş şehirlerde planlama çok önemlidir. Bizler binaları yapıyoruz, sonra bize yol getir diyoruz.” 

“VAN’A YENİ YOLLAR, YENİ ŞEHİRLER, YENİ BULVARLAR YAPMAMIZ LAZIM”

Van’daki çarpık kentleşme sorununa değinen Türkmenoğlu, “Van’ın en büyük sorunlarından biri de çarpık kentleşmedir. Önce planlama yapmamız lazım. Biz 2011 yılından önce bir planlama yaptık. Dedik ki bu zeminin artık ıslak bir zemini var. Deprem riski taşıyor ve deprem riskinden dolayı çevre yolunun 41 kilometresini Erek Dağı’nın çevresinden verdik. Çünkü oranın zemini kayadır ve kaya zeminin üzerine oturmuş bir şehir düşünün, bu şehir deprem anlamında çok daha güçlü ve zemini sağlam bir yerleşim alanına sahip oldu. Kevenli, Bostaniçi, Kalecik, Sıhke konutları aynı şekilde sağlamdır. Çevre yolunu da bitirdiğimizde yeni şehri oraya kurmak istiyoruz. Bu benim hayalimdir. Yeni yollar, yeni şehirler, yeni bulvarlar getirmemiz lazım” diye aktardı. 

“VAN’DAKİ TİCARİ ZENGİNLİĞİ EREK DAĞI YAMAÇLARINA DOĞRU KAYDIRALIM”

Türkmenoğlu, “Şehri mutlaka ama mutlaka büyütmeliyiz. Buradaki ticari zenginliği Erek Dağı yamaçlarına doğru kaydıralım. Bunun için 150 yataklı bir devlet hastanesi yapıyoruz. Bostaniçi Devlet Hastanesi projesi bu yılki hedeflerimiz arasındadır. 150 yataklı hastaneyi Bostaniçi’ne yaptığınızda oradaki sirkülasyonu düşünün, eczaneler, lokantalar, alışveriş merkezleri gibi işletmeler yapılacak ve orası hareketlenecek. Bizim şu anda aşağı yukarı sağlık sektöründe doktorlarımız var ama ben sadece şunu diyeyim bir yıllık dönem içerisinde 238 uzman, 145 pratisyen doktorun atanmasında katkı sundum. Van çok büyük bir şehir olacak” şeklinde konuştu. 

TÜRKMENOĞLU VAN’DA EĞİTİM ALANINDA YAPILAN ÇALIŞMALARI DA AÇIKLADI

Kentte eğitim alanında yapılan çalışmalara değinen Türkmenoğlu, “Eğitimde iyi bir yerdeyiz. 2002 yılında derslik sayımız 3 binken, şimdi 13 bine yükselmiş, başarı oranı tartışabiliriz. 20 yılda biz bunu ona katlamışız. 2002 yılından önce 6 bin öğretmenimiz vardı. Şimdi 19 bin 203 öğretmenimiz var. Van her yönüyle gün geçtikçe büyüyor. Benim öğrenciliğim zamanında 1970’li yıllarda sınıfa girdiğimde 50 kişi bir sınıftaydık ama şimdi 24 kişi, hatta ilköğretimde 16 öğrenci bulunuyor. Bu dersliğin fazlalaştığını gösteriyor. Biz tarihimizi unuttuk. Bizim tarihimizin 4 bin yıllık geçmişi var. Huiler, Mentler, Persler, Sasaniler, Urartular, her alanda medeniyetimiz var ama son bin yıllık medeniyetimizde eski Van şehri belki dünyada yakılmış, yıkılmış yerine inşa edilmemiş tek şehirdir” dedi. 

c5ef10cc-e668-4439-9f95-1f6d490b1be4

“SAHİL YOLUNU 1,5 YILDA BİTİRDİK”

Sahil yolu projesinden söz eden Türkmenoğlu şunları söyledi: “Eski Van şehri kendi kaderine terk edilmiş tek şehirdir. Ben 1975-80’li yılları hatırlarım. Oralarda birçok yapı var. Camiler o kadar harap olmamıştı, Oraya baktığınızda birçok evin siluetini veya kerpiçten temellerini görürdünüz. Zaman içinde terk edildiği için o şehir kendi kaderine terk edilmiş, karşı tarafta da sazlık vardı. Orada Edremit sahille buluştu. Tuşba’nın da sahili var. İpekyolu’nun var mıydı? Yok, demek ki biz İpekyolu’na bir sahil yapmamız gerekiyordu. Onun için biz sahil yolu projesini önemsiyorduk. Sahil yolu projemizin hep hayalini kurduk. Sayın valimizin de çok büyük gayretleri neticesinde Büyükşehir Belediyesi’nin imkanları dahilinde bir buçuk yılda sahip yolunu yapıp bitirdik.” 

ESKİ VAN ŞEHRİNDEKİ HÜSREV PAŞA HANI İÇİN MÜJDELİ HABER

Eski Van Şehri’nde yapılan çalışmaları dile getiren Türkmenoğlu, “Şimdi o sahil yolunda yürüdüğümüzde eski Van şehrini görme fırsatı yakaladık. Orada iki tane daha camimizi restore ediyoruz. Hemen yanında Hüsrev Paşa Han’ın içinde bulunan 40 dükkânı ve yanındaki askeri kışlayı butik otele çevireceğiz. Şehrin tahıl depolandığı yeri yapıp hayata geçireceğiz. Oranın dış duvarını ördükten sonra oraya gelen insanlar tarih süzgecinden geçecek, yukarıda Urartu, aşağıda Selçuklu, Osmanlı, yanında da Cumhuriyet olacak. Biz İpekyolu’nu kültürüyle beraber büyük zenginlik abidesi olup bu şehrin hem turizmini, hem kültürünü, hem ekonomik değerlerini kazandıracağız” dedi. 

VAN BALIĞI KONSERVESİ YOLDA!

Türkmenoğlu, Van Balığı konservesi için çalışmalarının devam ettiğini vurgulayarak, “Van Gölü’nde yaşayan Van balığı endemik bir türdür. Dünyanın başka hiçbir yerinde bulunmaz. Türkiye’de balıkçılık sorunlarını tartışan komisyon kurduk. Biz bununla ilgili Çanakkale’ye gittik ve çok büyük bir tesis gördük. Oranın sahibiyle görüşerek Van balığının konserve olarak satılması için girişimlerimiz oldu. Ekim ayında 70 ton balık gönderdik. Onların hepsi derin dondurucularda muhafaza edildi. Tesisin teknik gıda mühendisleri bunun analizini yaptılar. Van Balığı ekim ayında artık uluslararası marketlerde konserve olarak yerini alacaktır. Eğer biz bunu başarırsak Dardanel bundan karşılık bulursa Van Gölü’ndeki Van balığına daha fazla önem vereceğiz. Çünkü şu an yılda 8 bin ton Van balığı tüketiliyor, rezervimiz 30 bin tondur. 30 bin ton da bu işe yetmez, daha fazla önem vereceğiz, daha çok üstüne düşeceğiz. Van balığı dünyada endemik tek balık türüdür” diye konuştu. 

VAN-İRAN İLİŞKİLERİ NE DURUMDA?

Türkmenoğlu, Van’daki petrol arama çalışmaları ile konuşarak, “Başlatmış olduğumuz petrol arama fizibilite çalışmalarımız sonuçlanmış olup, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Van’da petrol arama sondaj çalışmalarına başlamış bulunmaktadır. İnşallah yakın zamanda müjdeli haberler vereceğiz. Van’da ticaretin ve sanayinin canlanması, İran ile olan turizm ve ticaretin daha iyi noktaya gelmesi için yoğun bir diplomasi trafiği yürütmekteyiz. Kapıköy’ün transit geçişe açılması, Başkale Gelincik ve Çaldıran Çilli sınır kapılarının faaliyete geçmesi amacıyla, TBMM Türkiye-İran Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı olarak İran ile yoğun görüşmeler gerçekleştirmekteyiz” ifadelerini kullandı. Türkmenoğlu, Kültür-Sanat anlamında da Van’ın 100 yıllık planının yapılmasının ve kentte geçtiğimiz haftalarda düzenlenen Kültür Yolu Festivali’nin kent açısından çok önemli adımlar olduğunu hatırlattı. 

van çevre yolu-4

MİLLETVEKİLİ TÜRKMENOĞLU’NDAN ÇEVRE YOLU İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Türkmenoğlu, Çevre Yolu ile ilgili bilgilendirmede bulunarak, “Çevre Yolu için 2010 yılında toplulaştırılma projesi yapıldı. Nihayetinde bu o dönemin belediyeleri ile görüşüldü. Her şey bir şekilde başladı. Hatta Erciş yolundan başladılar. Biz bu konuda geçmişe çok takılmak istemiyoruz. Kamulaştırma konusunda sıkıntılar yaşandı. 500’e yakın itiraz oldu. Bunların süreci başladı. Araya deprem girdi. Süreç uzadı ta 2018’e kadar gitti. Buranın 10 kilometresi ihale edilmiş. O yapılma aşamasında. Bu 2024 yılının sonu itibarıyla asfalt da yapılıp bu 10 kilometrelik yol bitecek” dedi. Çevre Yolunun kamuda tasarruf tedbirlerinden muaf olacağını açıklayan Türkmenoğlu, “Geriye kalan 30 kilometrelik yolun 23 kilometresi şu an yapılıyor. Bu 23 kilometrenin de kavşak düzenlemelerini başlatacaklar. Bunun yanı sıra orada birçok köprü yapılacak. En son tasarruf tedbirlerine kalmıştı. Biz de sayın Burhan Kayatürk ile Bakan’ın yanına gittik. Bu işin ne kadar önemli ve elzem olduğunu söyledik. Çevre Yolunun tasarruf tedbirlerinden muaf tutulacağını söyledi. Şu an hızlı bir şekilde Karayolları Bölge Müdürlüğü ile bu işi takip ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

Van çevre yolu 1

İŞTE ÇEVRE YOLU’NUN AÇILACAĞI TARİH!

Türkmenoğlu, Çevre Yolunun tamamlanacağı tarihi de açıklayarak, “Daha önce hayalimiz 2023 yılına kadar Çevre Yolunu bitirmekti. 2023’te bazı aksaklıklar oldu. Bu işte Karayolları Bölge Müdürlüğünün çok büyük bir sorumluluğu var. Belediye ile çok iyi bir şekilde diyalog kurması lazım. Biz de bu işin takipçisiyiz. Büyük ihtimalle 2025’te Çevre Yolunu açacağız. Çevre Yolu açılınca Van’ın trafiği rahatlayacak mı? Hayır. Alternatif yolların yapılması lazım. Bunu da belediyeler yapacak. 2010’dan beri herkese bunu diyorum. Diğer şehirler böyle gelişti. Bu şehrin tozunu toprağını yutacak olan sizlersiniz, biziz. Bunun mücadelesini birlikte vereceğiz. Çevre Yolunun bir an önce yapılması için el birliğiyle gayret edeceğiz” diye konuştu. 

TÜRKMENOĞLU’NDAN ‘VAN SAHİPSİZ’ TEPKİSİ: HERKES VAN İÇİN ÇALIŞIYOR

Van’ın sahipsiz bir kent olmadığını belirten Türkmenoğlu, “Van sahipsiz değil. Van’ın sahibi devlet. Kurumlar çalışıyor, meslek odaları çalışıyor, herkes çalışıyor. Herkes kendi alanında, kendi görüşleri doğrultusunda kendi pencerelerinde çalışıyorlar. Şehirde yürümeyen bir şey yok. Tıkanan sorunlar var ama yürümeyen bir şey yok. Sahipsiz memleket sözü her yerde var. Bu söylemleri duyuyoruz. Ama bir gerçeği de kabul etmek lazım. Ferit Melen Havalimanı bölgenin en stratejik havalimanı. Şehir büyüdükçe uçak sayısı da artar. 2002 yılına baktığımızda yılda 3 bin küsur uçak seferi yapılıyordu. Bir yıl içerisinde 140 bin yolcu taşınmış. 2020’de sefer sayısı 3 bin 186’dan 14 bin 393’e çıkmış. Yolcu sayısı da 144 bin yolcudan 1 milyon 560 bine çıkmış. Eskiden uçakla yolculuk yapan kişiler parmakla gösterilirdi. Uçak bir lükstü. Bunun için biz diyoruz, hava yolu halkın yolu oldu. Şimdi herkes uçakla yolculuk yapma konforuna ulaştı. Birçok kişi otobüs ile yolculuk etmez” diye aktardı. 

feritmelen

TÜRKMENOLU VAN’IN HAVA TRAFİĞİ İLE İLGİLİ DETAYLARI DA PAYLAŞTI

Türkmenoğlu, Van Ferit Melen Havalimanı ile ilgili de açıklamalar da bulunarak, “2024’ün ilk 6 ayının verilerini aldım. Van Ferit Melen Havalimanı 6 ayda 830 bin yolcu taşımış. 1 yılda büyük ihtimalle 2 milyonu bulacak. Uçak seferimiz de 9 bin 179 olmuş. Bu da yıl sonunda büyük ihtimalle 20 bini bulacak. Yani geriye giden bir şey yok. İleriye giden bir şey var. Ama arz talep dengesini karşılayan bir formül var. Bunu iyi korumak lazım. Bunu koruyamadığınızda herkes işi farklı boyutlara çeker. Bize uçak seferi ile ilgili şikâyet gelmedi ama biz Bakanlığa gittik. Duyarlı olduğumuz için. Bu hususta bir konsensüs sağlanması gerektiğinin altını çiziyorum. Van’a bir günde 12-13 uçak iniyor. Bazen ekstra uçaklar da oluyor. Erzurum’da 9 uçak, Diyarbakır’da 13 uçak gelip gidiyor. Zaman zaman uçak seferlerinde kaoslar yaşanıyor. Bizde yolcu trafiği fazladır” ifadelerini kullandı. 

“VAN’I DAHA ÇOK ETKİNLİĞE DUYARLI HALE GETİRECEĞİZ”

Türkmenoğlu, “Van’ı daha çok etkinliğe duyarlı hale getirip İranlı turistleri dışarı göndermemek için mücadele edeceğiz. Van stratejik bir şehir. Geçen sene Van’a 800 bine yakın İranlı turist geldi. Bunlar aşılamayacak konular değil. İnşallah çözeceğiz. Sahil yolunu Van Büyükşehir Belediyesi yaptı. Bundan sonra gelen belediye onun tamamlayıcısıdır. Eksikse onlar yapacak. Bu benim işim değil. Benim alanım değil ama ben duyarlı olurum. Vekil arkadaşlarla konuşur ve onarımın olması gerektiğini söyleriz” şeklinde konuştu. 

“HER ZAMAN ULAŞILABİLİR MİLLETVEKİLLERİ OLDUK”

Türkmenoğlu, her zaman ulaşılabilir olduklarını belirterek sözlerini şöyle tamamladı: “TBMM’de 28. Dönem 2. Yasama Yılını vatandaşlarımıza layık olma gayreti içinde tamamladık. AK Parti olarak bu dönemde, 73 yasa tasarısı ve teklifi kanunlaştırmış bulunuyoruz. AK Parti Van Milletvekili olarak, her zaman ulaşılabilir milletvekili olma hedefimizi, bize ulaşan hemşehrilerimizle kurduğumuz irtibatlarla gerçekleştirdik. Bundan sonraki süreçte de şehrime ve ülkeme hizmet etme yolunda aynı gayret ve inançla çalışmalarımı sürdüreceğimi bildirir, çalışmalarımızda bizimle birlikte yol yürüyen AK Parti Van Milletvekilimiz Sayın Burhan Kayatürk’e, AK Parti Van İl Başkanımız Sayın Emre Güray’a, Sivil Toplum Kuruluşlarımıza, Kamu Kurum ve Kuruluş çalışanlarına, Van şehrimize heyecan katan Valimiz Sayın Ozan Balcı’ya şükranlarımı sunarım.”

Editör: Necmettin Dursun