TOKİ, Van ve 31 ildeki 174 arsayı yüzde 25 peşinat ve 48 ay vade ile açık artırmayla yöntemiyle satışa çıkaracağını duyurdu. TOKİ'nin Van'da satışa sunacağı arsalarda konut, ticaret, sanayi, turizm tesisi, özel sağlık tesisi yapımına uygun olarak satılıyor.

Narin Güran cinayetinde şüpheli olmayan tek akrabasından kritik karar! Narin Güran cinayetinde şüpheli olmayan tek akrabasından kritik karar!

Son dönemlerde Çevre Şehircilik Bakanlığı’nın Kentsel Dönüşüm Başkanlığı ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ)’nın sık sık müzayede ile arsa satışı yaptığı Van’da yeni bir ilana daha çıkıldı.

Van ili Edremit ilçesinde bulunan 3 ve Tuşba’da bulunan TOKİ’nin mülkiyetindeki arsalar ihale ve satış konusundaki yetkili birim olan Emlak Yönetim tarafından ihaleye çıkarıldı. Edremit Eski Camii bölgesinde olan 3 önemli arsa ile Tuşba Kalecik bölgesindeki bir bölge için ihaleye çıkan Emlak Yönetim başvuruları hem doğrudan katılım hem de online müzayede şeklinde başlattı. 29 Ağustos 2024 günü gerçekleştirilecek muhtelif arsa müzayedesi için talepleri almaya devam eden TOKİ, Edremit’teki arsalardan birini akaryakıt istasyon alanı olarak satışa çıkardığı görüldü.

Teminat ödemeli ve açık artırma şeklinde satılacak olan arsalar için açık ihalenin TOKİ İstanbul Hizmet Binası Konferans Salonu’nda yapılacağı öğrenilirken, yine online müzayede için de Bilkent Otel ve Konferans Salonu bilgisi paylaşıldı.

YÜZDE 25 PEŞİNAT, 48 AY VADE

Van ve 31 ilde satılacak 174 arsaya alıcılar yüzde 25 peşinat, 48 ay vade ile sahip olabilecek. Konut, ticaret, sanayi, plansız arsalar, sosyal kültürel tesis alanları ile akaryakıt istasyon alanları niteliğindeki arsalara alıcılar arsa satışına ilişkin detaylı bilgiye "www.toki.gov.tr" ile "www.emlakyonetim.com.tr" internet adreslerinden ve 444 86 54 numaralı telefondan ulaşılabilecek.

Detaylara ulaşmak için TIKLAYIN

Muhabir: FATMA NUR POLATCAN