Meteoroloji’den yapılan son tahminlere göre; yurdun kuzeydoğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Kars, Ardahan, Iğdır, Ağrı çevreleri ile Rize ve Artvin'in iç, Van’ın kuzeydoğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Ülkemiz genelinde mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey illerde, öğle saatlerinde ise Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi beklenirken Güneydoğu kesimlerde ise toz taşınımı bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinde Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı çevreleri ile Van’ın kuzeydoğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

VAN °C, 31°C

Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinde kuzey ve doğu ilçeleri (Erciş, Muradiye, Çaldıran, Başkale, Saray, Özalp) yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ERZURUM °C, 31°C

Parçalı ve az bulutlu

KARS °C, 30°C

Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MALATYA °C, 39°C

Parçalı ve az bulutlu

Türkiye’de en yüksek hava sıcaklığının yaşanacağı şu günlerde Meteoroloji, Van dahil 7 il için sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı.

İşte Meteorolojinin yağış beklediği iller;

Son dakika! AK Parti Van Kadın Kolları Başkanı istifa etti! Son dakika! AK Parti Van Kadın Kolları Başkanı istifa etti!

Artvin, Kars, Van, Ardahan, Iğdır, Ağrı ve Rize'de sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Meteoroloji, sağanak yağış ve toz taşınımı olan bölgeleri tek tek saydı. Bu illerde yaşayanların tedbirli olmaları hususunda uyarılar yapıldı. İşte merak edilen il il hava durumu...

Muhabir: ZENÜN YEŞİL