Diyarbakır’da 19 gün sonra kayıp Narin Güran’dan gelen üzücü haber, tüm Türkiye'yi derinden etkiledi. Narin Güran’ın cansız bedeni Adli Tıp Kurumu’ndan kaldırılırken soruşturma kapsamında, aralarında Narin Güran'ın annesi, babası, iki ağabeyi, dört amcası ve tutuklanan amcası S.G'nin eşinin de bulunduğu 24 kişi gözaltına alındı. Bu gelişmenin ardından Narin Güran cinayetinde tutuklananlar arasında bulunan bir kişinin verdiği ilk ifade ise kan dondurdu.

Türkiye'de en çok eleman ihtiyacı bu sektörde: Para çok eleman yok! Türkiye'de en çok eleman ihtiyacı bu sektörde: Para çok eleman yok!

ÖN RAPOR BELLİ OLDU

21 Ağustos’ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedeni daha önce aramaların yapıldığı Eğertutmaz Deresi’nde bulundu. 8 yaşındaki çocuğun deforme olmuş bedeni, 13 kişilik uzman ekip tarafından incelendi. Otopsi ise yaklaşık 10 saat sürerken Adli Tıp Kurumu'ndan gelen ön raporun detayları ise belli oldu. Rapora göre Narin'in boynunda boğma izi bulunduğu, 15 gün suda kaldığı ve ayağında kırık olduğu tespit edildi. Cansız bedeni bulunan Narin'in bedeninde ilk bulgulara göre de kesici bir aletle öldürüldüğü bilgisi yer almadı. Cesedin içinde olduğu torbada Narin’in terliği, çantası ve Elif-ba kitabı da çıktı.

AMCA S.G. TUTUKLANMIŞTI

Ayrıca ilk bulgulara göre Narin'in, boğularak öldürüldüğü üzerinde duruluyor. Vücuttaki kırıkların ise cesedinin üzerine konulan kayalar sebebiyle olduğu iddia ediliyor. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Tavşantepe Mahallesi Muhtarı ve aynı zamanda Narin Güran'ın amcası S.G, 2 Eylül'de çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

NARİN’İN CENAZESİ KÖYÜNDE TOPRAĞA VERİLECEK

Alınan son bilgiye göre ise otopsisi tamamlanan küçük kızın cenaze aracı Adli Tıp Kurumun'ndan çıkarıldı. Küçük kızın cenazesi ise köyüne getirildi. Otopsisi tamamlanan talihsiz kızın bedeninin, Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak doğduğu ve öldürüldüğü köyde toprağa verildi. Diyarbakır Adli Tıp Kurumundaki otopsinin ardından yakınlarına teslim edilen Narin Güran'ın cenazesinin bugün Tavşantepe Mahallesi'nde defnedileceği belirtildi.

BUNUN ARDINDA İLK İTİRAF GELDİ... 

Sabah.com.tr'nin haberine göre, Soruşturmasında kapsamında gözaltına alınan bir kişi, "Muhtar cesedi çuval içerisinde bana verdi. Çuvalı alıp dereye götürdüm" dedi. 

Editör: Necmettin Dursun