Türkiye Futbol Federasyonu yeni başkanını seçmek için seçime gidiyor. Mevcut başkan Mehmet Büyükekşi ve İbrahim Hacıosmanoğlu'nun aday olduğu kongrede önemli isimler konuşma yaptı. TFF’nin olağan seçimli genel kurulunda konuşmasında söz alan Vanspor başkanı Feyat Kıyak çarpıcı açıklamalarda bulunarak mevcut TFF başkanı hakkında çarpıcı ifadeler kullandı.

FENERBAHÇE BAŞKANI ALİ KOÇ’A TEŞEKKÜR EDİYORUM”

TFF’nin olağan seçimli genel kurulunda konuşma yapan Vanspor Başkanı Feyat Kıyak: “Şampiyonluğu elinden alınmış bir kulüp başkanı olarak bugün mağduriyetimizi dile getiren Fenerbahçe Başkanı Ali Koç Bey'e şahsım adına, camiam adına, taraftarım adına teşekkür ediyorum.

Vanspor maçlarını neden akşam oynamıyor? İşte nedeni... Vanspor maçlarını neden akşam oynamıyor? İşte nedeni...

“BUCASPOR-EROKSPOR KARŞILAŞMASINDA HANGİ EĞİTİMLİ HAKEM ATANMIŞTI ÇOK MERAK EDİYORUM”

Mevcut TFF başkanı Mehmet Büyükekşi adaletli yönetim, eğitilmiş hakemler dedi. Vanspor camiası olarak acaba Bucaspor-Erokspor karşılaşmasında hangi eğitimli hakem atanmıştı çok merak ediyorum. Adıyaman-Erokspor, hangi eğitim almış hakem atandı merak ediyorum. En son Vanspor'un yaşadığı mağduriyette hiç süre tanınmadan, Erokspor ile Serikspor'un maçına mevcut TFF'nin Etik Kurulu denen kurulda süre tanınmayan futbolcuların oynatılmasıyla alakalı Etik Kurulu'na bir mazeret uydurulması gerekiyor denen bir madde var. Soruyorum TFF Başkanı'na, Etik Kurulu'na sunulan bir mazeret var mıydı, varsa geçen bu zamanda Etik Kurulu'nda Erokspor-Serikspor maçına nasıl yaptırım yapıldı merak ediyorum.”

“EROKSPOR'U ŞAMPİYON EDEN KİM VARSA BEN HAKKIMI HELAL ETMİYORUM”

Başkan Kıyak, açıklamsının devamında; “Vanspor olarak inanın ki çoluk çocuğumuzun rızkını, sağa sola dilenerek para toplayarak, o şehrin kulübü olarak çocukları hırsızlıktan, terörden uzaklaştırmak için çok emek veriyoruz. Ama maalesef iki senedir yönetimdeyim, dile getirmemiş olsaydım bu içimde uhde olacaktı. Bizim şampiyonluğumuz, Sayın Cumhurbaşkanımızın haberi olmadan, bu seçimde üzerimize nasıl baskı yapıldığını biliyoruz, beni başkanlıktan, Vanspor'u şampiyonluktan eden, ikili ilişkilerle Erokspor'u şampiyon eden kim varsa ben hakkımı helal etmiyorum. Vallahi de hakkımı helal etmiyorum, billahi de hakkımı helal etmiyorum.” Şeklinde konuştu.

TFF seçimli genel kurulunda sadece 5 isim Mehmet Büyükekşi aleyhine konuşma yaptı.

Fenerbahçe başkanı Ali Koç

Fenerbahçe yöneticisi Hulusi Belgü

İstanbulspor başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu

Pazarspor aşkanı Hüseyin Yangın

Vanspor başkanı Feyat Kıyak

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - ZENÜN YEŞİL