Van’ın Edremit Belediyesi, ilçenin turistik değerlerini korumaya devam ediyor. Belediye, kentin doğa harikalarından olan ve yoğun ziyaretlerin yaşandığı Dönemeç Şelalesi’nde temizlik kampanyası düzenledi. Şelaleyi kirli görüntüden arındırmak ve korunması yönünde farkındalık oluşturmak için düzenlenen kampanyaya, belediye eş başkanı Rabia Başak Koç, belediye meclis üyeleri ve belediye personeli katıldı.

ÇÖP TOPLAMA ALANLARI OLUŞTURULDU

Saatler süren kampa noktalara yeni çöp topla nya kapsamında toplanan atıklar, poşetlere konularak tahliye edilirken şelalenin yakınlarındaki ma alanları inşa edildi. Ekipler ayrıca, çöplerin çevreye atılmaması konusunda da uyarı levhaları astı.

BELEDİYE EŞ BAŞKANI KOÇ: ‘HALKIMIZIN DUYARLI OLMASI GEREKİYOR’

Van'da bayram denetiminde tarihi geçmiş ürünlere el konuldu! Van'da bayram denetiminde tarihi geçmiş ürünlere el konuldu!

Kampanya hakkında konuşan belediye eş başkanı Rabia Başak Koç, şelalenin turistik değerine dikkat çektiği konuşmasında şunları söyledi; “ Bildiğiniz gibi ilçemizin doğa ve turizm değeri oldukça yüksek. Engil Şelalesi de bu alanlardan biri. Bu değerimizi korumak için belediye olarak elimizden geleni yapıyoruz. Alanı temiz tutup, çevre düzenleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyoruz. Ancak yoğun bir ziyaretçi akını oluyor ve maalesef her defasında çöpler gelişigüzel atılıyor. Bizler elbette diğer alanlar gibi şelaleyi de korumaya devam edeceğiz ama burayı ziyaret eden halkımızın da bu konuda duyarlı olması ve bizlere yardımcı olması gerekiyor.”

Kaynak: Basın Bülteni