Uluslararası Robot Spor Birliği Federasyonu (FIRA) ve FIRA Avrasya Bölgesel Bölümü, robot teknolojileri ile büyük bir etkinliğe imza atıyor. FIRA Eurasia RoboWorld Cup 2024, 6-9 Kasım tarihleri arasında Van Expo Fuar Ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek. Etkinlik, hem ulusal hem de uluslararası düzeyde robot sporlarının gelişimine katkıda bulunmayı ve bu alandaki genç yetenekleri keşfetmeyi hedefliyor.

Uluslararası RoboSpor Birliği Federasyonu resmi internet sayfasında yapılan açıklamada, “(FIRA) ve FIRA Avrasya Bölgesel Bölümü, robot teknolojileri ve robot sporları dünyasında önemli bir etkinlik için hazırlıklara başladı. 2024 FIRA Avrasya RoboDünya Kupası, 6-9 Kasım 2024 tarihleri arasında Van, Türkiye’de gerçekleştirilecek. Van Expo Fuar Ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan yarışmaya  İlgi duyan eski ve yeni ilgilenen tüm FİRA takımları bu yeni bölgesel etkinlikte bize katılabilir.” Denildi.

Yeni ve eski katılımcıları bir araya getireceklerini dile getiren Uluslararası RoboSpor Birliği Federasyonu, “Bu büyük organizasyon, yeni ve eski katılımcıları bir araya getirerek robotik alandaki en son yenilikleri ve teknolojileri sergileme fırsatı sunacak. Etkinlik, FIRA’nın üç ana hedefine odaklanacak:

Muradiye'de gaziler öğrencilerle bir araya geldi Muradiye'de gaziler öğrencilerle bir araya geldi

1-Akıllı Robotik Alanında Son Teknoloji Araştırmalar İçin Zorlu Problemler: Katılımcılar, akıllı robotik teknolojileri ve sistemleri konusunda en son yenilikleri test edebilecekleri zorlu kıyaslama problemleriyle karşılaşacaklar.

2-Öğrencilere Kariyer Becerileri Kazandırmak: Etkinlik, son sınıf öğrencilerine yeni ekonomide üretken olmalarını sağlayacak değerli beceriler ve deneyimler kazandırmayı amaçlıyor. Katılımcılar, gelecekteki kariyerleri için önemli adımlar atma fırsatı bulacaklar.

3-Genç Öğrencilere STEAM Temellerini Tanıtmak: Yarışma, genç öğrencilerin Bilim, Teknoloji, Mühendislik, Sanat ve Matematik (STEAM) konularının temelleriyle tanışmalarını sağlayacak çeşitli etkinlikler ve atölye çalışmaları sunacak.

FIRA Eurasia RoboWorld Cup 2024, hem yerel hem de uluslararası düzeyde büyük bir ilgi görecek. Etkinlik, robot sporlarının ve teknolojinin geleceği konusunda heyecan verici gelişmelere sahne olacak. Katılımcılar, inovasyon ve yeteneklerini global bir platformda sergileme fırsatı yakalayacaklar.” İfadelerine yer verildi.

Muhabir: ŞABAN BEYAZSAÇ