Tüm Türkiye'nin günlerce güzel bir haber beklediği Narin'den acı haber geldi. Van Büyükşehir Belediyesi Narin Güran ile ilgili önemli bir adım atıyor. Van Büyükşehir Belediyesi tüm Türkiye’nin yüreğinde derin izler bırakan Narin Güran cinayetinden sonra Van’da bir sokağın adını “Narin Güran” sokağı olarak değiştirilmesini talep etti.

Van Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısı ikinci birleşim ile 44’üncü kez toplanırken toplantıda önemli kararlar alındı.

VAN’DA BİR SOKAĞIN ADI “NARİN GÜRAN SOKAĞI” OLARAK DEĞİŞECEK

Prof. Dr. İlhan Tekeli Van’a geliyor! Prof. Dr. İlhan Tekeli Van’a geliyor!

Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada; “Önemli kararların alındığı toplantının başında DEM Parti Grup sözcüsü Dilgeş Aslan tarafından Çaldıran Belediyesi Eşbaşkanları Hatice Gündoğdu Atabay ve meclis üyelerinin meclise sunduğu önerge okundu. Önergede Diyarbakır’da katledilen 8 yaşındaki Narin Güran’ın yaşına atfen Van’ın 8 ilçesinde bulunan 8 sokağın çocuk dostu sokaklara dönüştürülmesi, sokaklarda çocuklar için atölye, oyun ve park alanlarının yer alması ve ilk etapta Fatih Mahallesi İlkokul Caddesinin dönüşümünün yapılıp, sokak adının da Narin Güran olması talep edildi. Önerge daha sonra Meclis Başkanı tarafından oylamaya sunuldu. Oybirliği ile kabul edilen önerge, Ulaşım Daire Başkanlığı’na havale edildi.” Denildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ