Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı çeşitli programlara katılmak üzere Van’a geldi. Bakan Yumaklı’yı, AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdulahat Arvas, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, Van Valisi Ozan Balcı ve İl Başkanı Emre Güray havalimanında karşıladı. Bakan Yumaklı ilk ziyareti Van Valiliği’ne oldu. Burada konuşan Yumaklı ülke ve Van için müjdeler verdi.

“3 MİLYAR 870 MİLYON TL’LİK HAYVANCILIK DESTEKLEME ÖDEMELERİ HESAPLARA AKTARILACAK”

Adıyaman’da polisler arasında silahlı çatışma: 2 polis şehit oldu! Adıyaman’da polisler arasında silahlı çatışma: 2 polis şehit oldu!

Yumaklı, hayvancılık destekleme ödemelerinin Cuma günü hesaplara aktarılacağını belirterek, “Ülkemizdeki bütün yetiştiricilerimizin de daha verimli, daha kaliteli, daha üretken bir şekilde üretimlerini yapabilmesi adına hayvancılık desteklerimizi de yeniden revize ettik. O da şu anda yayımlanma sürecinde. Bütün üreticilerimizin uygulamalarını bu yayınlanacak olan düzenlemeler kapsamında yürütmüş olacağız. Küçükbaş hayvancılığın başkenti olan Van’dan bir müjde vermek istiyorum. Anaç koyun, keçi desteği ve sürü yenileme desteği başta olmak üzere birçok başlıkta toplam 3 milyar 870 milyon TL’lik hayvancılık destekleme ödemelerini bu Cuma günü itibarıyla saat 18:00’den itibaren üreticilerimizin hesaplarına aktarmış olacağız. Tüm üreticilerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

BAKAN YUMAKLI’DAN VAN’IN HAYVANCILIĞI İÇİN 2 MÜJDE

Van için de müjdeler veren Yumaklı, “Van özelinde 2 müjdemiz daha var. Su tarımsal üretim için son derece önemli. Van Çaldıran Çubuklu Barajı ve sulaması projesinin ihalesini 2023 yılının sonunda yapmıştık. Hava şartları müsaade ettiğinde ilk kazmayı da vurarak barajın inşasına başlamış olacağız. 50 bin dekar sulama alanına sahip. 11 yerleşim yerindeki verimli tarım arazilerinde suyla buluşturmuş ve daha verimli daha kaliteli üretimin bu anlamda temelini atmış olacağız. Van merkez ve ilçelerinde 215 milyon liralık maliyetle 11 taşkın koruma projemizi de 2024 yılı yatırım programına aldık. Bunlarla ilgili çalışmalar da kendi takvimlerinde ilerliyor olacak. Güçlü Türkiye’nin yolu güçlü tarımdan geçer. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu sözü bizim de düstur aldığımız bir husustur. Van’da bu manada güçlü tarımı oluşturmak adına üretim yapan, gayret gösteren, emek sarf eden bütün paydaşlarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER