Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Van’a geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Van mitingi öncesi hazırlıklar tamamlanırken, kentteki birçok oda ve derneklerden de talepler gelmeye devam ediyor. 

Vangölü Aktivistleri Derneği, Erdoğan’ın Van ziyareti öncesi taleplerini sıraladı. Dernekten yapılan açıklamada, “15 Mart saat 13:00'da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan kadim şehrimiz Van'a geliyor. Şimdiden hoş safalar getirdiniz. Van ziyaretleri, Van’ın sorunlarının aktarılması ve çözülmesi noktasında bir fırsata dönüştürülebilir” denildi. 

Vangölü Aktivistleri Derneği’nden yayınlanan 5 maddelik talep listesinin ana başlıkları şöyle: 

“Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Zat-ı Alilerinden taleplerimiz aşağıdaki gibidir: Van, birinci derece deprem bölgesi olması, nüfus yoğunluğunun Van merkeze sıkışmasıyla, yeteri acil toplanma alanı ve yeşil alan ihtiyacı hasıl olmuştur. 

1. DSİ’nin eski yeri, bir kısmı millet bahçesi bir kısmı da Valilik hizmet binasının yapılacağı yerin komple millet bahçesi ve acil toplanma alanı olması, 

2. DSİ’ye verilen Van Büyükşehir Belediyesince kullanılan makina ikmal yerinin, Millet Bahçesi ve acil toplanma alanı olması, 

3. Van’ı çağ atlatacak çevre yolunun hayata geçirilmesi, 

4. Van Stadyumu yerinin spor tesisi ve acil toplanma alanı olarak planlanması, 

Adıyaman’da polisler arasında silahlı çatışma: 2 polis şehit oldu! Adıyaman’da polisler arasında silahlı çatışma: 2 polis şehit oldu!

5. Van’ın ve bölgenin en büyük değeri olan Van Gölü’nün korunması ve geleceğe taşınması için Alan Başkanlığının kurulması taleplerimizdir. Arz olunur.”

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER