Van Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığınca, sağlıklı bir kent, adres envanteri oluşturulması ve kentleşmenin takibinin sağlanması için il genelinde cadde ve sokaklarda numarataj çalışmasını sürdürüyor. Yürütülen çalışma sayesinde Van'daki tüm cadde ve sokaklar numaralandırılarak elde edilen veriler mekânsal adres kayıt sistemine işlendi. Daha önce kayıt altına alınmış olmasına rağmen levhaları olmayan cadde ve sokakların levhaları yenilenerek, bu adreslere daha rahat ulaşılması sağlanıyor.

İKİ İLÇEDE NUMARATAJ ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Çalışma kapsamında İpekyolu İlçesine bağlı Alipaşa, Vali Mithat Bey, Şerefiye, Serhat, Cumhuriyet, Bahçıvan, Hafıziye, Halilağa, Seyit Fehim Arvasi, Cevdet Paşa, mahallelerine 450 adet duvar tabelası, direk ve direk tipi tabela montajı gerçekleştirildi. Çalışma kapsamında Edremit İlçesi Memur-Sen TOKİ, Esentepe Mahallesi (Kiracılar TOKİ) konutlarına ise 93 adet duvar tabelası, direk ve direk tipi tabela montajı gerçekleştirilecek.

İki araç kafa kafaya çarpıştı: 1'i ağır, 5 kişi yaralandı! İki araç kafa kafaya çarpıştı: 1'i ağır, 5 kişi yaralandı!

Uygulama ile vatandaşların kamu tarafından verilen hizmetlere daha hızlı ulaşımı sağlanırken, kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörde hizmet veren her türlü işletmeninde adres bilgisine daha hızlı ve sağlıklı ulaşması sağlanıyor.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - ÇETİN DEMİR