Vatandaşların sağlıklı ve hijyenik gıdaya ulaşması için denetimlerini sürdüren Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, kentte hizmet veren kafe ve restoranları denetledi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITASI, KAFE VE RESTORANLARDA DENETİM YAPTI

Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ticaret İl Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğünün de katılımıyla gerçekleştirilen denetimlerde kafe ve restoranlarda kullanılan ürünler, büyük bir titizlikle kontrol edildi. Denetimlerde vatandaşların yoğun olarak kullandığı kafe ve restoranları tek tek gezen ekipler, kullanılan ürünlerin fiyat listelerini, ürünlerin saklama şartları, çalışan ve iş yeri hijyeni ile ruhsat gibi konuları denetledi. Yapılan kontrollerde hijyen kurallarına uymayan ve belgeleri eksik olan işletmeler uyarılırken, sorunun devam etmesi durumunda ise cezai işlem uygulanacağı belirtildi.

İPEKYOLU’NDAKİ FIRINLAR DENETLENDİ

CHP lideri Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ne konuşacak? İşte masadaki 8 başlık CHP lideri Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ne konuşacak? İşte masadaki 8 başlık

İpekyolu Belediyesi ilçe genelinde ekmek üretimi yapan fırın ve pide salonlarına yönelik denetimlerine devam ediyor. Belli aralıklarla ilçe genelindeki fırınlar ile pide salonlarının denetimlerini sürdüren Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü Gıda ve Hijyen Denetim Şefliği ekipleri, iş yerlerinde genel hijyen denetimi, üretimde kullanılan hammaddelerin uygunluğu ve ürünlerin gramajlarını kontrol ettiler.

KENTTEKİ FIRINLARA YAPTIRIM UYARISI

Fırınlarda özellikle çalışanların temizliği, imalathane ve satış yerlerinin temiz olup olmadığı, istenilen şartlara uyulup uyulmadığı hususunda kontroller yapan ekipler, vatandaşın sağlığını ön planda tutan ve kurallara uyan işletmelere teşekkür etti. Yapılan denetimlerde tespit edilen olumsuzluklarla ilgili işletmelere yönelik uyarılarda bulunularak gerekli düzenlemeleri yerine getirmeleri için süre verilerken, süre bitiminde tekrar gerçekleştirilecek denetimlerde olumsuzlukların yeniden tespit edilmesi halinde ilgili mevzuat kapsamında idari yaptırımlar uygulanacağı bildirildi.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - BASIN BÜLTENİ