Trafik ve otopark sorununun olduğu Van’da park yeri bulamayan sürücüler, kısa süreli de olsa araçlarını gelişi güzel park etmesi ulaşımda aksamalara yol açıyor. Kentin en işlek caddelerinden biri olan Cumhuriyet ve Maraş Caddesinde toplu ulaşım için kullanılan duraklarda yapılan parklar zaman zaman trafiği durma noktasına getiriyor. Tartışmalara da yol açan bu hatalı parklar kentin dört bir yanında devam ederken, durakların işgali altında olması da tepkilere neden oluyor.

ARAÇLAR YOL ORTASINDA DURMAK ZORUNDA KALIYOR! 

Van’ın en işlek caddelerinde otobüs durakları sürücüler tarafından işgal ediliyor. Otobüs bekleyen vatandaşlar, park halindeki araçların engeline takılırken, yol ortasında durmak zorunda kalan toplu ulaşım araçları da trafik sorununun artmasına neden oluyor. Otobüs sürücüleri, bu araçlardan dolayı durağa yanaşamadığı gerekçesiyle cadde ortasında yolcu indirip bindirmekten dert yakınırken, vatandaşlar da sürücülerin daha dikkatli olması gerektiğine dikkat çekti.

PFDK'dan Enis Destan'a 3 maç ceza PFDK'dan Enis Destan'a 3 maç ceza

VATANDAŞLAR VE TOPLU ULAŞIM ŞOFÖRLERİ ZOR DURUMDA!

Van’ın trafik sorunu bitmezken, hatalı park sorunu da gündeme gelmeye devam ediyor. Kentin hemen hemen her köşesinde yapılan hatalı parklar trafik sorununu ikiye katlıyor. Özellikle trafiğin yoğun olduğu yerlerde toplu ulaşım için kullanılan duraklara park eden sürücüler hem vatandaşları hem de toplu ulaşım şoförlerini zor durumda bırakıyor.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - BARIŞ DÖNMEZ